Nieuw menu!

Onze nieuwe kaart

Het is voorjaar en we lopen al tegen de zomer aan. Ons terras is open en we hebben een aantal heerlijke nieuwe gerechten op de kaart. Denk aan tomaat met burrata, die heerlijke romige mozzarella, met rabarberwortel en knoflook, heerlijk fris en zomers. Nieuw is ook de cime de rape, Italiaanse raapsteel met mini broccoliroosjes, met ponzu en freekeh (geroosterd graan). Beiden staan aan de ‘groene kant’ van onze kaart, samen met evergreens als geroosterde bloemkool met Pierre Robert en bruine boter en onze ultieme salade van Romaine-sla met groene curry, komkommer, avocado en meloen.

 

 

Nieuw aan de ‘vlees & vis kant’ is kakelverse makreel met dashi en yuzu kosho en een te gek brioche broodje met Hollandse garnalen, roodlof en ouderwetse cocktailsaus. Nieuw is ook de heilbot met oester, hazelnoot en lavendel beurre-blanc, èn, tot 24 juni want dan is het Sint-Jan (het officiële einde van het aspergeseizoen), Limburgse witte asperges met lardo del Borgo, zuring en laurier.

 

 

Genoeg om van te kiezen, en kom je er nu helemaal niet uit vertrouw dan op de klassiekers, zoals de koningszwam met tonkatsu saus of ‘the original spareribs’, altijd heerlijk.

 

 

De ideale avond van Julius Jaspers

“Geen avond bij Ron is compleet zonder de taco ayam besisit Bali, de taco met Balinese kip en bangkokspread. Ook de romaine sla met groene curry, komkommer, avocado en meloen staat vast op het programma waarna òf de koningszwam met tonkatsu saus òf de steak tartaar. Pièce vind ik lastig, het ligt eraan of ik toe het ijsemmertje neem, het beste roomijs ever… Maar ik denk dat het de Anjou duif ‘en-croûte’ wordt, klassieker wordt het niet, en lekkerder ook niet. Saint-Joseph van Chèze (F) erbij, of de wat steviger Château St. Michelle uit Columbia Valley (USA), en je hebt aan mij geen kind meer hahaha.

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

Vroege Vork Voordeel is terug!

Alles wordt duurder, maar wij worden goedkoper! De inflatie, energie- en gasprijs hakt er bij iedereen flink in. De Ron Gastrobar Groep (her)introduceert daarom het

X