Nieuw menu!

Onze nieuwe kaart

Het is voorjaar en we lopen al tegen de zomer aan. Ons terras is open en we hebben een aantal heerlijke nieuwe gerechten op de kaart. Denk aan tomaat met burrata, die heerlijke romige mozzarella, met rabarberwortel en knoflook, heerlijk fris en zomers. Nieuw is ook de cime de rape, Italiaanse raapsteel met mini broccoliroosjes, met ponzu en freekeh (geroosterd graan). Beiden staan aan de ‘groene kant’ van onze kaart, samen met evergreens als geroosterde bloemkool met Pierre Robert en bruine boter en onze ultieme salade van Romaine-sla met groene curry, komkommer, avocado en meloen.

 

 

Nieuw aan de ‘vlees & vis kant’ is kakelverse makreel met dashi en yuzu kosho en een te gek brioche broodje met Hollandse garnalen, roodlof en ouderwetse cocktailsaus. Nieuw is ook de heilbot met oester, hazelnoot en lavendel beurre-blanc, èn, tot 24 juni want dan is het Sint-Jan (het officiële einde van het aspergeseizoen), Limburgse witte asperges met lardo del Borgo, zuring en laurier.

 

 

Genoeg om van te kiezen, en kom je er nu helemaal niet uit vertrouw dan op de klassiekers, zoals de koningszwam met tonkatsu saus of ‘the original spareribs’, altijd heerlijk.

 

 

De ideale avond van Julius Jaspers

“Geen avond bij Ron is compleet zonder de taco ayam besisit Bali, de taco met Balinese kip en bangkokspread. Ook de romaine sla met groene curry, komkommer, avocado en meloen staat vast op het programma waarna òf de koningszwam met tonkatsu saus òf de steak tartaar. Pièce vind ik lastig, het ligt eraan of ik toe het ijsemmertje neem, het beste roomijs ever… Maar ik denk dat het de Anjou duif ‘en-croûte’ wordt, klassieker wordt het niet, en lekkerder ook niet. Saint-Joseph van Chèze (F) erbij, of de wat steviger Château St. Michelle uit Columbia Valley (USA), en je hebt aan mij geen kind meer hahaha.

 

 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE GASTRONIEUWS!

X