Agus Hermawan
Executive chef Ron Gastrobar Indonesia
Ontmoet de executive chef van Ron Gastrobar Indonesia: Agus Hermawan. Hij werd geboren op Java en verhuisde in 1996 naar Nederland. Zonder een uitgewerkt plan rolde hij via een vriend de horecawereld in. Dat Agus het koken al snel onder de knie had, is niet zo gek. Hij komt namelijk uit een familie waarbij zijn moeder fantastisch kookte en zijn broers beide zijn geschoold als kok.
Een officiële opleiding heeft Agus nooit gehad. Hij leerde het koken vooral van zijn moeder én in de praktijk.
Dat leerde hij op hoog niveau bij verschillende restaurants op sterrenniveau waarna hij bij de Ron Gastrobar Groep belandde.
Daarnaast is hij door de Indonesische minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur voor de Indonesische Keuken in Nederland. Daar zijn wij natuurlijk apetrots op! Agus is een teamplayer en een echte manager in de keuken waarbij hij alle magen én harten vult met zijn heerlijke gerechten.
2016 | Ron Gastrobar Indonesia
2019 | Ron Gastrobar Indonesia Downtown
Ron Gastrobar Indonesia Downtown staat voor comfort food op hoog niveau. Het is een zaak die swingt en op een toplocatie zit. De keuken is een mix van Indonesische smaken verpakt in moderne technieken onder leiding van Agus. Helaas is Ron Gastrobar Indonesia Downtown inmiddels gesloten, maar heeft het een broertje gekregen: Ron Gastrobar Oriental Downtown. Hier worden sensationele Chinese en Indonesische smaken gemixt en geserveerd met verrassende cocktails.
2020 | Ron Gastrobar Indonesia Laren
Na het succes van Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel duurt het niet lang voordat er een tweede vestiging van het Indonesische restaurant opent. Ditmaal midden in het historische centrum van Laren aan de welbekende Brink. Ook hier is Agus verantwoordelijk voor het menu en staat hij dagelijks achter de pannen. “Om een goed Indonesisch gerecht op tafel te zetten moet je geduld hebben en weten hoe je Aziatische specerijen moet gebruiken dat proef je terug bij Ron Gastrobar Indonesia (Laren).”
ONTSTAAN RON GASTROBAR
Het begon allemaal ooit met het restaurant Ron Gastrobar; een uniek concept van laagdrempeligheid, maar toch genieten van hoge kwaliteit eten. Ondertussen bestaat de Ron Gastrobar-familie uit zes verschillende restaurants, en is de formule van laagdrempeligheid en hoge kwaliteit overal toegepast. Iedér met zijn eigen interessante verhaal.
Benieuwd naar hoe alle huidige Ron Gastrobar Indonesia-restaurants zijn ontstaan?
AMBASSADEUR INDONESISCHE KEUKEN
Agus kookt zijn hele leven al vol met passie en een drive om te vernieuwen. Hij tovert typische Indonesische gerechten om tot een spannend modern gerecht met een knipoog naar zijn geboorteland. Mede hierdoor is hij door niemand. Minder dan de Indonesische minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur voor de Indonesische Keuken in Nederland. Iets waar wij uiteraard enorm trots op zijn!
RON GASTROBAR AT HOME
Agus kookt zijn hele leven al vol met passie en een drive om te vernieuwen. Hij tovert typische Indonesische gerechten om tot een spannend modern gerecht met een knipoog naar zijn geboorteland. Mede hierdoor is hij door niemand. Minder dan de Indonesische minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur voor de Indonesische Keuken in Nederland. Iets waar wij uiteraard enorm trots op zijn!
GARUDA BY RON GASTROBAR
De lijn van de succesvolle Indonesia restaurants werd in 2022 doorgetrokken naar… Den Haag! Na het faillissement van het legendarische Haagse Garuda (voorheen Garoeda) toverde o.a. Ron Blaauw het restaurant om tot een moderne zaak waar je kunt genieten van authentiek Indonesisch eten en moderne varianten. Ook hier heeft Agus een dikke vinger in de pap wat betreft de menukaart. “Het is fantastisch om in Den Haag deze gerechten te mogen serveren. Deze stad kent een ontzettend rijke Indonesische geschiedenis die je tot de dag van vandaag nog steeds ziet. Het is fantastisch dat Garuda weer uitstraalt wat het moet zijn!”
De lijn van de succesvolle Indonesia restaurants werd in 2022 doorgetrokken naar… Den Haag! Na het faillissement van het legendarische Haagse Garuda (voorheen Garoeda) toverde o.a. Ron Blaauw het restaurant om tot een moderne zaak waar je kunt genieten van authentiek Indonesisch eten en moderne varianten. Ook hier heeft Agus een dikke vinger in de pap wat betreft de menukaart. “Het is fantastisch om in Den Haag deze gerechten te mogen serveren. Deze stad kent een ontzettend rijke Indonesische geschiedenis die je tot de dag van vandaag nog steeds ziet. Het is fantastisch dat Garuda weer uitstraalt wat het moet zijn!”