Organisatie
Ontstaan van de Ron Gastrobar-ondernemingen
Ron Gastrobar-ondernemingen
In 1999 begon Ron Blaauw met zijn allereerste eigen onderneming ‘Ron Blaauw Restaurant’ in Ouderkerk aan de Amstel. Een mijlpaal en droom voor iedere chef-kok. Het restaurant is opgeknapt en beschilderd door zijn vader en broertje. En met enthousiasme is er eigen servies gemaakt en is het restaurant zelf ingericht. Heel nederig dacht Ron het wel te redden zelf in de keuken met de souschef en na afloop wel de afwas te kunnen doen. Na twee nachten tot half 4 ’s nachts bezig te zijn geweest met de afwas is hij daar terug op teruggekomen.
Al het harde werken werd beloond met avonden waarbij het restaurant was volgeboekt, mensen die in de rij stonden, goede reviews in kranten en afgetopt met één lang gewenste ster. Een jaar na het behalen van de eerste ster, volgde er zelfs een tweede.
Na uiteindelijk uit het jasje te zijn gegroeid in het pand in Ouderkerk aan de Amstel, startte het grote avontuur in 2011 in Amsterdam…
2013 | Ron Gastrobar
“Ik wil het helemaal omgooien” zei Ron na een culinaire reis naar Kopenhagen. “Ik wil een meer ongedwongen sfeer en ik wil dat het bruist!”. Ondanks het grote succes van Ron Blaauw Restaurant met twee Michelinsterren, heeft Ron toch naar zijn innerlijke wensen geluisterd en is overgestapt naar het huidige Ron Gastrobar-concept: €15 gerechtjes, muziek, verschillende menukaarten, cocktails en toegankelijk. Maar alles van hoge kwaliteit! Deze beslissing werd niet door iedereen hartelijk ontvangen: “Na drie maanden was bijna al het personeel weg” zegt Ron lachend. Toch werd deze moeilijke beslissing beloond met een Michelinster kort na de opening, volgens Ron “De mooiste ster die ik ooit heb gehad!”. Dit betekende dan ook de omdraai van Nederlandse gastronomie.
“Ik wil het helemaal omgooien” zei Ron na een culinaire reis naar Kopenhagen. “Ik wil een meer ongedwongen sfeer en ik wil dat het bruist!”. Ondanks het grote succes van Ron Blaauw Restaurant met twee Michelinsterren, heeft Ron toch naar zijn innerlijke wensen geluisterd en is overgestapt naar het huidige Ron Gastrobar-concept: €15 gerechtjes, muziek, verschillende menukaarten, cocktails en toegankelijk. Maar alles van hoge kwaliteit! Deze beslissing werd niet door iedereen hartelijk ontvangen: “Na drie maanden was bijna al het personeel weg” zegt Ron lachend. Toch werd deze moeilijke beslissing beloond met een Michelinster kort na de opening, volgens Ron “De mooiste ster die ik ooit heb gehad!”. Dit betekende dan ook de omdraai van Nederlandse gastronomie.
2015 | Ron Gastrobar Oriental Downtown
Benieuwd naar het restaurant? Klik hier!
Ron voelde de behoefte van mensen, maar ook van hemzelf, om meer ongedwongen restaurants te creëren. “Ik ben namelijk niet anders dan een andere gast. Ik wil ook gewoon in een mooie zaak eten, met een lekker muziekje en zelf kiezen wat ik wil eten”. Vanuit deze behoefte heeft Ron het Ron Gastrobar-concept verder toegepast in het pand in de Kerkstraat, op steenworp afstand van Leidseplein. Ron wist al direct wat er ontbrak in zijn stad Amsterdam: “Een sexy en hip Aziatisch restaurant, zonder tl-verlichting!” En zo is het meest swingende lid van de Ron Gastrobar-familie ontstaan, waar moderne kunsten met Oriëntaalse gerechten worden gemixt, cocktails worden geserveerd en livemuziek op de achtergrond afspeelt.
2016 | Ron Gastrobar Indonesia
“We moeten de Indonesische keuken weer sexy maken” dacht Ron toen het prachtige plekje aan de Amstel vrij kwam. Dit restaurant is ontstaan vanuit een persoonlijke connectie met de Indonesische cultuur: “Mijn vrouw is Indisch en op verjaardagen kwamen alle ooms en tantes met tafels vol heerlijk Indisch eten. Ik at mij helemaal vol met rendang en saté!”. De ongedwongen sfeer en bruisende avonden van het Ron Gastrobar-concept, maar dan in Indonesische stijl! Samen met je hele familie Indisch en Indonesische streetfood en rijsttafels delen en cocktails drinken. En dat terwijl je het gevoel hebt alsof je écht in Indonesië zit; want er is van top tot teen aan het interieur gedacht.
“We moeten de Indonesische keuken weer sexy maken” dacht Ron toen het prachtige plekje aan de Amstel vrij kwam. Dit restaurant is ontstaan vanuit een persoonlijke connectie met de Indonesische cultuur: “Mijn vrouw is Indisch en op verjaardagen kwamen alle ooms en tantes met tafels vol heerlijk Indisch eten. Ik at mij helemaal vol met rendang en saté!”. De ongedwongen sfeer en bruisende avonden van het Ron Gastrobar-concept, maar dan in Indonesische stijl! Samen met je hele familie Indisch en Indonesische streetfood en rijsttafels delen en cocktails drinken. En dat terwijl je het gevoel hebt alsof je écht in Indonesië zit; want er is van top tot teen aan het interieur gedacht.
2020 | Ron Gastrobar Indonesia Laren
Het was een droom van Ron om ooit een restaurant in ’t Gooi te hebben. Na het succes van Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel wist Ron dat er nog een vestiging moest komen. En Ron Gastrobar Indonesia Laren zit niet zomaar op een plek, namelijk midden in het historische centrum van Laren aan de welbekende Brink. Eenmaal binnen waan je je in de tropische en rustige sferen van Indonesië, waar je van top tot teen verzorgd wordt!
Het was een droom van Ron om ooit een restaurant in ’t Gooi te hebben. Na het succes van Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel wist Ron dat er nog een vestiging moest komen. En Ron Gastrobar Indonesia Laren zit niet zomaar op een plek, namelijk midden in het historische centrum van Laren aan de welbekende Brink. Eenmaal binnen waan je je in de tropische en rustige sferen van Indonesië, waar je van top tot teen verzorgd wordt!
RON GASTROBAR STREETFOOD
Ron Gastrobar Streetfood is te vinden in (bijna) alle Mooie Boules locaties in Nederland. Na locatie Amsterdam volgde er de afgelopen jaren nog extra locaties in Nederland. Momenteel zijn er 5 vestigingen; Amsterdam, Rotterdam, Delft, Eindhoven en Haarlem. Er staan er nog een aantal steden op de planning om uit te breiden! De verschillende gerechten die hier worden geserveerd vormen samen het Ron Gastrobar Streetfood concept. Deze worden daarnaast exclusief bezorgd bij klanten van Deliveroo (niet op alle locaties).
Ron Gastrobar Streetfood is te vinden in (bijna) alle Mooie Boules locaties in Nederland. Na locatie Amsterdam volgde er de afgelopen jaren nog extra locaties in Nederland. Momenteel zijn er 5 vestigingen; Amsterdam, Rotterdam, Delft, Eindhoven en Haarlem. Er staan er nog een aantal steden op de planning om uit te breiden! De verschillende gerechten die hier worden geserveerd vormen samen het Ron Gastrobar Streetfood concept. Deze worden daarnaast exclusief bezorgd bij klanten van Deliveroo (niet op alle locaties).
RON GASTROBAR AT HOME | 2020
We bedachten om onze rijsttafel in een box aan te bieden, om thuis op te warmen en dat was een groot succes in Amsterdam en Laren. Maar toen kregen we aanvragen uit het hele land.” Dus dacht Ron “Waarom niet bezorgen door heel Nederland?”
Benieuwd naar het concept? Klik hier!
Door de uitbraak van COVID-19 in maart 2020 moesten alle restaurants in Nederland sluiten en dus óók alle Ron Gastrobars. Twee weken na dit besluit is Ron Gastrobar At Home al van start gegaan!
We bedachten om onze rijsttafel in een box aan te bieden, om thuis op te warmen en dat was een groot succes in Amsterdam en Laren. Maar toen kregen we aanvragen uit het hele land.” Dus dacht Ron “Waarom niet bezorgen door heel Nederland?”
RON GASTROBAR SUPERSOFT | 2021
Vanaf het begin dat het restaurant Ron Gastrobar Indonesia Laren startte, wist Ron dat de ijszaak er zou komen. Bij Ron Gastrobar Indonesia Laren kun je terecht voor de meest heerlijke en sensationele Indische en Indonesische gerechten, samengesteld door Chef Agus. Daarna kun je doorzakken naar de kleurrijke, vrolijke en zoete ijssalon en genieten van een heerlijk dessert.
Vanaf het begin dat het restaurant Ron Gastrobar Indonesia Laren startte, wist Ron dat de ijszaak er zou komen. Bij Ron Gastrobar Indonesia Laren kun je terecht voor de meest heerlijke en sensationele Indische en Indonesische gerechten, samengesteld door Chef Agus. Daarna kun je eventueel doorzakken naar de kleurrijke, vrolijke en zoete ijssalon en genieten van een heerlijk dessert.
Ron Blaauw Central Station
Onder leiding van Ron Gastrobars topchefs koken als een pro tijdens verschillende soorten kookworkshops. Daarnaast worden hier kooklessen gegeven van het Ron Blaauw College in samenwerking met coaching bureau In2Work.
Daarnaast biedt de ruimte mooie gelegenheden om zakelijke events te houden in samenwerking met Ron Gastrobar of zelfstandig als locatie te huren.
Meer informatie over Ron Blaauw Central Station?