Ron Blaauw
Oprichter
Ron Gastrobars
Na ruim dertig jaar ervaring in de keuken bij onder andere de Kersentuin, Aujourd’hui en ’t Jagershuis is Ron Blaauw geen chef-kok meer, maar culinair ondernemer. Hij inspireert iedereen met dezelfde passie voor ondernemen.
Daarnaast is Ron een echte familieman. Hij heeft drie kinderen en woont samen met zijn vrouw Carla in Ouderkerk aan de Amstel, waar zijn culinaire verhaal ooit begonnen is.
1999 | Ron Blaauw Restaurant
“En toen begon ik mijn eerste eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel…” Een droom van iedere chef-kok. Twee mensen in de keuken en twee in de bediening, maar dat maakte niet uit; want éindelijk had Ron zijn eigen restaurant. “We deden zelf nog de afwas dachten we. Maar na twee dagen om half 4 ’s nachts dachten we dit gaan we niet meer doen.”
Dit harde werken werd uiteindelijk beloond met twee sprankelende en lang gehoopte Michelinsterren.
“En toen begon ik mijn eerste eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel…” Een droom van iedere chef-kok. Twee mensen in de keuken en twee in de bediening, maar dat maakte niet uit; want éindelijk had Ron zijn eigen restaurant. “We deden zelf nog de afwas dachten we. Maar na twee dagen om half 4 ’s nachts dachten we dit gaan we niet meer doen.”
Dit harde werken werd uiteindelijk beloond met twee sprankelende en lang gehoopte Michelinsterren.
2011 | Ron Blaauw Restaurant Amsterdam
Na uit het jasje te zijn gegroeid in het pand in Ouderkerk aan de Amstel, is de verhuizing naar Amsterdam van start gegaan. Ondanks het succes van het restaurant begon er na een tijdje wat te knagen aan Ron… “Wat mij irriteerde was dat het niet bruiste. Het was wel volle bak elke dag, maar na het eten was er gewoon geen sfeer.” Na geïnspireerd te zijn geraakt tijdens een trip naar Kopenhagen heeft Ron het roer omgegooid.