UIT ETEN OP REIS

Uit eten op reis is altijd een feest, en als het dat niet is moet je er een feest van maken! Het ligt natuurlijk aan de bestemming maar vooral ook aan wat je kiest. Ik probeer het altijd zo lokaal mogelijk te houden en gerechten te zoeken waarvan ik vermoed dat de dienstdoende chef er goed in is. Ook probeer ik rekening te houden met de omstandigheden, dus ‘verse’ zeevis in de binnenlanden van Vietnam zonder een koeling in de nabije omgeving…., ik vertrouw dat niet helemaal. Kijk goed om je heen, kijk wat de andere gasten eten, en kijk überhaupt wie de andere gasten zijn. Ik heb van mijn moeder geleerd dat je altijd moet gaan daar waar het het drukste is, ook als dat betekent dat je misschien even moet wachten. Druk betekent goed èn een hoge omloopsnelheid, dus vaak ook veilig. Een ander goede tip is dat je misschien niet te avontuurlijk moet zijn. Een beetje lokaal uitproberen is prima, maar een opengeknipt kort gegrild gordeldier in dat eerdergenoemde hutje in de binnenlanden van Vietnam, ik weet niet of je er gelukkig van wordt (dat weet ik overigens wel, je wordt dat niet, believe me, ik heb het wel gedaan en had binnen een uur spijt. Enorme spijt).  

 

Het zijn allemaal keuzes! Stoer? Misschien. Leuk? Kan, als het goed uitpakt, maar ik zat een dag later in de spreekkamer van een niet-Engels sprekende dokter uit te leggen wat ik de hele nacht op de vloer van de badkamer had gedaan, en dat beïnvloedt toch je reisschema. Kijk dus goed om je heen naar de omstandigheden, de locatie, is de chef een beetje proper, ruikt het een beetje fris en wat eten de andere gasten. 

 

Ik overzomer momenteel in Canada en heb een geweldige tijd. Ik eet elke dag ontzettend lekker maar zoals het bekende spreekwoord zegt: ”het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen”, dus daar ben ik voor 90% zelf verantwoordelijk voor. Uit eten in Canada is behalve in de grote steden, niet echt een feest. De Canadees is vooral blij met veel, zoet en vet, en de restaurants zijn ze graag ter wille. Het aanbod in de winkels, is overweldigend, dus als je een beetje shopt en een uurtje of wat de tijd neemt heb je het geweldig. Vast in mijn reis-necessaire (een mooi oud woord voor een foudraal gevuld met accessoires voor de persoonlijke verzorging) zit een koksmes en een office mes, een pincetje, een Microplane-rasp, en een kernthermometer, en verder is het hier ook weer common sense. Wat is hier in het seizoen, waar zijn ze hier goed in en wat is er nou echt lekker. Knolselderij om er maar eens een te noemen, kennen ze niet, en met spruitjes word je momenteel doodgegooid (bij ons is dat van oktober tot maart). Take your pick, maak het niet te ingewikkeld en ga geen uren in de keuken staan (als er al een keuken is, ik werk ook graag in het bos op een oude houten picknicktafel).  

 

Ben je binnenkort een keer in Canada (B.C.), ga dan naar Published on Main, of zoals Ron naar Mott 32 (Chinees) in Vancouver, of naar Stage en Marilena in Victoria. Wild Mountain in Sooke is ook een hele fijne, maar ga verder uit je dak met het geweldige aanbod in winkels, langs de weg en op Farmers Markets. Veel Plezier! 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

winter vergaderarrangement

Winter vergaderarrangement

Op zoek naar een inspirerende plek voor je winterse vergaderingen? Bij Ron Gastrobar Bij de C in Bloemendaal maken we het extra bijzonder met ons

EK DEAL!

Ben jij er al klaar voor? Dinsdag 25 juni om 18:00 neemt Nederland het op tegen Oostenrijk. We gaan natuurlijk voor de winst! Bij ons

GESLAAGD? DAN EET JE GRATIS!

Vier je diploma bij Ron Gastrobar Groep! Op woensdag 12 juni zetten we alle geslaagden van het middelbaar onderwijs in het zonnetje. Dit is jouw

PAPA’S ETEN GRATIS OP VADERDAG

Geef je vader een onvergetelijke dag bij een van de Ron Gastrobar-restaurants! Op zondag 16 juni vieren we Vaderdag en zetten we alle vaders in

X