Romaine sla recept
groene curry | komkommer | avocado | meloen
In onze onmetelijke wijsheid leek het ons aardig niet alleen wat over andere restaurants (en de onze) te vertellen maar zo nu en dan ook eens een evergreen-receptje met jullie te delen. Er zijn 2 belangrijke dingen om vantevoren te beseffen:
- Het is echt geen hogere kokologie, het zijn wel veel handelingen en ook best een boodschappenlijstje.
- Het originele gerecht is opgetekend door onze chef Arne om te gebruiken door andere koks die hem dat al 30 keer (of meer) hebben zien maken. Kokstaal dus… Ik heb mijn best gedaan het zo duidelijk mogelijk te vertalen maar om je een idee te geven, het initiële recept van de curry bedroeg 1308 gram, ik denk zomaar voldoende voor de hele straat.
Ik ga in dit gerecht uit van 6 personen.
Ingrediënten ‘de salade’
- 1 krop Romaine sla
- 6 el watermeloen, in blokjes
- 6 el Galia meloen, in blokjes
- 6 el vvocado, in blokjes
- Citroenrasp
- Eetbare bloemen en kruiden
- Parmezaanse kaas, geraspt
- 6 gepocheerde kwarteleieren
Ingrediënten ‘groene curry emulsie ‘
- 26 gr eiwit
- 17 gr sushi azijn
- 8 gr limoensap
- 17 gr water
- 7 gr vissaus
- 2 gr zout
- 235 gr soja olie
- 65 gr groene curry pasta (kumars)
- 2/3 groene peper, gesneden
- 7 gr korianderblad, gesneden
- 27 gr spinazie
- 25 gr kokosroom
- Doe alles behalve de koriander, spinazie en kokosroom in de keukenmachine of blender, en voeg de olie al draaiend voorzicht toe tot een emulsie.
- Draai daarna de koriander, spinazie en kokosroom mee en passeer daarna door een zeef.
- Breng op smaak met zout en peper