De fijnste terrassen van Amsterdam

Het is weer die heerlijke tijd dat we tot middernacht buiten kunnen zitten, lekker eten en drinken en genieten van alle aardse genoegens van onze mooie stad. Om je wat op weg te helpen, heb ik een lijstje gemaakt van mijn favoriete terrassen (in willekeurige volgorde).

1. Waterkant

Heerlijke plek aan de Singelgracht op basis van Surinaamse roots.Buiten veel bier, wijn en snacks. Ook serieuze happen zoals Surinamese buns, hamburgers en roti rolls. De zaak is een van de succesnummer van de 3 Wijzen uit Oost.

Waterkant, waterkantamsterdam.nl

2. De Scheepskameel

De Scheepskameel zit op het voormalige Marine-terrein met vol uitzicht op het Oosterdok, een van de coolste plekken van de stad. Superlekker eten en heerlijke Duitse wijnen, onder auspiciën van de mensen van Rijsel, vlak onder de rook van het Centraal Station. Een borrel vooraf of na afloop bij Hannekes Boom, ook een fijn terras vlak over de brug, maakt je uitje compleet

Scheepskameel, scheepskameel.nl

3. Café-restaurant Nieges

Heeft een mega-terras pal aan het IJ. Je hoort het water klotsen en je ziet honderden boten langskomen, van oceanliner tot pieremegoggel. Niet te ingewikkelde menukaart met toegankelijke gerechten voor lunch en diner. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes zoals van voorgangers Nevy of Nevel, gewoon lekker eten voor een nette prijs. Fruits de mer op zondag!

Café Restaurant Nieges, caferestaurantnieges.nl

 

4. VRR

Voorheen Rose & Rita, alwaar Sander Overeinder (voorheen As) de krachten heeft gebundeld met Hotel de Goudfazant. Verrukulluk eten met uitsluitend natuurwijnen dus schrijver dezes neemt zelf de wijn mee of pakt een biertje. Lees hier mijn eerdere ervaring samen met Ron.

VRR, vrr.rest

5. Sagardi’s

In de Spuistraat is een van de buitenlandse filialen van de broertjes Lopez de Viñaspre uit Baskenland die hun imperium zijn gestart in Barcelona. Geweldige tapas een ruim restaurant en een waanzinnige houtskoolgrill. Voor deur een bescheiden terras waar van alles gebeurt. Heerlijke Spaanse wijnen en alles, echt alles, wordt zelf geïmporteerd uit Spanje.

Safari’s, sagardi.nl

6. Vessel

Ligt pal aan het IJ, een beetje aan de westzijde (parterre van hotel Boat & Co) en heeft behalve een waanzinnig terras met stoere buitenhaarden ook een heerlijke keuken. De basis werd hier gelegd door chef Ricardo van Ede dus dat zit wel goed (voor de fijnproever, Ricardo heeft sinds kort een eigen restaurant in Den Haag, Cucina Soho)

Vessel vesselamsterdam.nl

7. Hesp

Een instituut aan de Amstel met heerlijk bier. Authentiek Amsterdams café met een prima bistro-kaart. Let op, je kunt op het terras niet reserveren!

Hesp, caferestauranthesp.nl

8. Ron Gastrobar

Zoals ik al zei, in willekeurige volgorde maar ik eindig met in mijn optiek het beste Amsterdamse terras, althans wat betreft de culinaire invulling. Het is hier gewoon altijd fijn. Waanzinnige gerechten (veel groente), een heerlijke wijnkaart, kundige bediening, het is één geoliede machine met aandacht voor elke gast. Uit eten gaan moet een feestje zijn zegt Ron, en dat is hier zo!

Ron Gastrobar, rongastrobar.nl

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

EK DEAL!

Ben jij er al klaar voor? Dinsdag 25 juni om 18:00 neemt Nederland het op tegen Oostenrijk. We gaan natuurlijk voor de winst! Bij ons

GESLAAGD? DAN EET JE GRATIS!

Vier je diploma bij Ron Gastrobar Groep! Op woensdag 12 juni zetten we alle geslaagden van het middelbaar onderwijs in het zonnetje. Dit is jouw

PAPA’S ETEN GRATIS OP VADERDAG

Geef je vader een onvergetelijke dag bij een van de Ron Gastrobar-restaurants! Op zondag 16 juni vieren we Vaderdag en zetten we alle vaders in

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

X