De fijnste terrassen van Amsterdam

Het is weer die heerlijke tijd dat we tot middernacht buiten kunnen zitten, lekker eten en drinken en genieten van alle aardse genoegens van onze mooie stad. Om je wat op weg te helpen, heb ik een lijstje gemaakt van mijn favoriete terrassen (in willekeurige volgorde).

1. Waterkant

Heerlijke plek aan de Singelgracht op basis van Surinaamse roots.Buiten veel bier, wijn en snacks. Ook serieuze happen zoals Surinamese buns, hamburgers en roti rolls. De zaak is een van de succesnummer van de 3 Wijzen uit Oost.

Waterkant, waterkantamsterdam.nl

2. De Scheepskameel

De Scheepskameel zit op het voormalige Marine-terrein met vol uitzicht op het Oosterdok, een van de coolste plekken van de stad. Superlekker eten en heerlijke Duitse wijnen, onder auspiciën van de mensen van Rijsel, vlak onder de rook van het Centraal Station. Een borrel vooraf of na afloop bij Hannekes Boom, ook een fijn terras vlak over de brug, maakt je uitje compleet

Scheepskameel, scheepskameel.nl

3. Café-restaurant Nieges

Heeft een mega-terras pal aan het IJ. Je hoort het water klotsen en je ziet honderden boten langskomen, van oceanliner tot pieremegoggel. Niet te ingewikkelde menukaart met toegankelijke gerechten voor lunch en diner. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes zoals van voorgangers Nevy of Nevel, gewoon lekker eten voor een nette prijs. Fruits de mer op zondag!

Café Restaurant Nieges, caferestaurantnieges.nl

 

4. VRR

Voorheen Rose & Rita, alwaar Sander Overeinder (voorheen As) de krachten heeft gebundeld met Hotel de Goudfazant. Verrukulluk eten met uitsluitend natuurwijnen dus schrijver dezes neemt zelf de wijn mee of pakt een biertje. Lees hier mijn eerdere ervaring samen met Ron.

VRR, vrr.rest

5. Sagardi’s

In de Spuistraat is een van de buitenlandse filialen van de broertjes Lopez de Viñaspre uit Baskenland die hun imperium zijn gestart in Barcelona. Geweldige tapas een ruim restaurant en een waanzinnige houtskoolgrill. Voor deur een bescheiden terras waar van alles gebeurt. Heerlijke Spaanse wijnen en alles, echt alles, wordt zelf geïmporteerd uit Spanje.

Safari’s, sagardi.nl

6. Vessel

Ligt pal aan het IJ, een beetje aan de westzijde (parterre van hotel Boat & Co) en heeft behalve een waanzinnig terras met stoere buitenhaarden ook een heerlijke keuken. De basis werd hier gelegd door chef Ricardo van Ede dus dat zit wel goed (voor de fijnproever, Ricardo heeft sinds kort een eigen restaurant in Den Haag, Cucina Soho)

Vessel vesselamsterdam.nl

7. Hesp

Een instituut aan de Amstel met heerlijk bier. Authentiek Amsterdams café met een prima bistro-kaart. Let op, je kunt op het terras niet reserveren!

Hesp, caferestauranthesp.nl

8. Ron Gastrobar

Zoals ik al zei, in willekeurige volgorde maar ik eindig met in mijn optiek het beste Amsterdamse terras, althans wat betreft de culinaire invulling. Het is hier gewoon altijd fijn. Waanzinnige gerechten (veel groente), een heerlijke wijnkaart, kundige bediening, het is één geoliede machine met aandacht voor elke gast. Uit eten gaan moet een feestje zijn zegt Ron, en dat is hier zo!

Ron Gastrobar, rongastrobar.nl

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

Vroege Vork Voordeel is terug!

Alles wordt duurder, maar wij worden goedkoper! De inflatie, energie- en gasprijs hakt er bij iedereen flink in. De Ron Gastrobar Groep (her)introduceert daarom het

X