Ontstaan ei

Ontstaan van het Ron Gastrobar-Ei

In iéder logo van de Ron Gastrobar-restaurants komt een eitje terug. Maar niet alleen in de logo’s; ook in gerechten wordt dit ingrediënt veel gebruikt of vormgegeven. Het herhaaldelijk terugkomen van het ei is natuurlijk niet zomaar en daar zitten verschillende mooie redenen achter. Ron neemt je mee langs het ontstaan van het betekenisvolle ei van de Ron Gastrobar restaurants. Lees je mee?

Het ontstaan start bij de eerste baan waar Ron een chef was; Aujourd’hui. “Dat waren nog tijden dat de amuse een soort restverwerking was van wat een restaurant over had die dag. Dus als je wat zalm over had, dan maakte je mousse van zalm op een toastje.”
“Op een gegeven moment ging ik mee met een zakenreisje naar Parijs, waar ik heb gegeten bij Allan Pazaat. Dat was mijn eerste drie sterren ervaring. Bij dat restaurant kreeg ik een amuse met een gepocheerd eitje, wat zó lekker was!”

Nadat Ron overdonderd was van een eigenlijk simpel, maar toch enorm lekker gerecht wist Ron dat hij een nieuwe hoek moest inslaan. “Na de reis kwam ik terug bij Aujourd’hui en zei ik tegen de eigenaar; ik ga een vaste amuse maken! Wat toen der tijd dus niet gebruikelijk was, maar ik mocht het wel doen gelukkig. En het viel erg goed in de smaak! Na een tijdje vroegen vaste gasten zelfs naar de amuse met het gepocheerde eitje en werd Aujourd’hui het restaurant van ‘dat eitje’ genoemd.”

“Het eitje is voor mij een bewijs dat je moet vasthouden bij wat je graag wil en niet moet zwichten voor wat gebruikelijk is of wat de rest doet.”

Daarnaast heeft het ei nog een belangrijke betekenis volgens Ron; “Het is het ontstaan van iets nieuws. Als je niks in huis hebt, maar nog wel een paar eieren, kun je áltijd iets fantastisch maken! Als mijn zoon bijvoorbeeld een gebakken spiegeleitje krijgt, dan is die al helemaal in de wolken! Daarnaast kun je zoveel verschillende soorten gerechten maken met een ei. Het is een prachtig ingrediënt.”

“Het eitje is altijd gebleven…” Eindigt Ron het verhaal achter het ontstaan van het Ron Gastrobar-eitje.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Beste restaurants in Europa

Lockdown Nederland Het blijft nog even tobben in Nederland, iedereen denkt er het zijne van, maar feit is dat de horeca ontzettend wordt gedupeerd, niemand

Het nieuw jaar

Vandaag is het 6 januari, wat betekent: Driekoningen (je weet wel, de dag dat de wijzen uit het Oosten een opgaande ster zagen die hen

Kerst ’21

De week voor kerst is altijd hectisch. Sinds een paar jaar maak ik weer een kerstmenu voor een paar honderd man (sorry, bestellen kon tot

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE GASTRONIEUWS!

MAAK ER THUIS EEN FEESTJE VAN!

Lieve Gasten,

Helaas zijn wij wederom genoodzaakt de komende tijd de deuren van onze restaurants weer te sluiten. Natuurlijk vinden wij dit ontzettend jammer, we hadden ons er enorm op verheugd om er in de restaurants een fantastische kerst van te maken. Het is even niet anders…

Maak er thuis een feestje van!

Gelukkig kun je nog wel thuis blijven genieten van de dinerboxen van Ron Gastrobar At Home. In een handomdraai zet je de hele tafel vol met de lekkerste gerechten, op z’n Blaauws!

Zo ben je toch verzekerd van een feestelijk diner thuis.

Bestellen kan via: Ron Gastrobar At Home

Wij wensen jullie evengoed fijne feestdagen, blijf gezond en hopelijk tot snel!