Rons passie voor koken

De mooie en bruisende Ron Gastrobar-restaurants en andere culinaire ondernemingen van Ron kunnen maar uit één ding voortkomen: passie! Passie voor horeca, ondernemen en natuurlijk koken.

Bij de vraag waarom Ron zo’n passie heeft gekregen voor het vak koken hoefde hij niet lang na te denken… “Toen ik begon bij mijn stage bij La Ciboulette ben ik gefascineerd geraakt met het hele proces van ingrediënt tot gerecht. De eigenaar van het restaurant ging naar de markt om producten te halen, kwam dan terug met paddenstoelen en maakte vervolgens soep daarvan. Toen dacht ik; wauw je kan van allés iets maken.”

Naast het creëren van gerechten is Ron betoverd geraakt van de smaken die samen komen: “Ik stond ook twee avonden in de spoelkeuken. En dan kwamen de pannetjes binnen en dan ging ik die sauzen proeven. Die smaken weet ik nog!”

Deze passie voor koken en zijn liefde voor de stad Amsterdam zijn samen de bron geweest van het Ron Gastrobar-concept. Ron houdt van mensen die lekker recht door zee zijn en zeggen waar het op staat, iets wat symbolisch staat voor de stad Amsterdam. Daarnaast houdt Ron van het ongecompliceerde gevoel van de stad. Iets wat Ron ook terug laat komen in al zijn ondernemingen; ongecompliceerd en toegankelijk, zonder te veel regeltjes.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

BOUILLON

Godfried van Bouillon, geboren op 18 september 1060, was van 1089 tot 1100 hertog van Neder-Lotharingen maar nog veel belangrijker een van de leiders van

UIT ETEN OP REIS

Uit eten op reis is altijd een feest, en als het dat niet is moet je er een feest van maken! Het ligt natuurlijk aan

CANELÉ

Op zoek naar inspiratie ‘wandel’ ik door de kaart van de Gastrobar, mijn oog valt op de canelé’s, en daar ben ik dol op! Ik

X