Innovatie

Nieuw is…

Nieuw is spannend, soms zó spannend dat het misschien een beetje eng is. Maar nieuw is ook leuk, verbeterend en gelukkig vaak erg lekker …

Zo zijn er continue innovaties in de wijnwereld. Sommige van Renaissancistische aard andere van vooruitstrevende. Maar natuurlijk ook gewoon evolutie en bijna gedwongen veranderingen door de langzame opwarming van de aarde. Dit uit zich in het gebruik van andere druifrassen, het maken van andere stijlen of volledig nieuw aangeplante wijngaarden op plekken waar dat nooit voor mogelijk werd geacht. De wijnwereld schuif langzamerhand verder Noordelijke in Europa en gelukkig voor ons, maken wij ook in Nederland nu kwalitatief erg goede wijnen! Een oude bekende zou zeggen: “elk nadeel heb z’n voordeel…”

Natuurlijke wijnen

We hebben het de laatste jaren ook steeds vaker over orange wine, vin nature, biologisch en biodynamisch. Er zijn restaurants die zich er volledig op toeleggen. Er zijn ook nog steeds Sommeliers die er met argwaan naar kijken. Maar spannend is het zeker …. en leerzaam.

Zo raken we nooit uitgeleerd en culinair uitgedaagd. Wat een luxe!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

EK DEAL!

Ben jij er al klaar voor? Dinsdag 25 juni om 18:00 neemt Nederland het op tegen Oostenrijk. We gaan natuurlijk voor de winst! Bij ons

GESLAAGD? DAN EET JE GRATIS!

Vier je diploma bij Ron Gastrobar Groep! Op woensdag 12 juni zetten we alle geslaagden van het middelbaar onderwijs in het zonnetje. Dit is jouw

PAPA’S ETEN GRATIS OP VADERDAG

Geef je vader een onvergetelijke dag bij een van de Ron Gastrobar-restaurants! Op zondag 16 juni vieren we Vaderdag en zetten we alle vaders in

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

X