Innovatie

Nieuw is…

Nieuw is spannend, soms zó spannend dat het misschien een beetje eng is. Maar nieuw is ook leuk, verbeterend en gelukkig vaak erg lekker …

Zo zijn er continue innovaties in de wijnwereld. Sommige van Renaissancistische aard andere van vooruitstrevende. Maar natuurlijk ook gewoon evolutie en bijna gedwongen veranderingen door de langzame opwarming van de aarde. Dit uit zich in het gebruik van andere druifrassen, het maken van andere stijlen of volledig nieuw aangeplante wijngaarden op plekken waar dat nooit voor mogelijk werd geacht. De wijnwereld schuif langzamerhand verder Noordelijke in Europa en gelukkig voor ons, maken wij ook in Nederland nu kwalitatief erg goede wijnen! Een oude bekende zou zeggen: “elk nadeel heb z’n voordeel…”

Natuurlijke wijnen

We hebben het de laatste jaren ook steeds vaker over orange wine, vin nature, biologisch en biodynamisch. Er zijn restaurants die zich er volledig op toeleggen. Er zijn ook nog steeds Sommeliers die er met argwaan naar kijken. Maar spannend is het zeker …. en leerzaam.

Zo raken we nooit uitgeleerd en culinair uitgedaagd. Wat een luxe!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X