Innovatie

Nieuw is…

Nieuw is spannend, soms zó spannend dat het misschien een beetje eng is. Maar nieuw is ook leuk, verbeterend en gelukkig vaak erg lekker …

Zo zijn er continue innovaties in de wijnwereld. Sommige van Renaissancistische aard andere van vooruitstrevende. Maar natuurlijk ook gewoon evolutie en bijna gedwongen veranderingen door de langzame opwarming van de aarde. Dit uit zich in het gebruik van andere druifrassen, het maken van andere stijlen of volledig nieuw aangeplante wijngaarden op plekken waar dat nooit voor mogelijk werd geacht. De wijnwereld schuif langzamerhand verder Noordelijke in Europa en gelukkig voor ons, maken wij ook in Nederland nu kwalitatief erg goede wijnen! Een oude bekende zou zeggen: “elk nadeel heb z’n voordeel…”

Natuurlijke wijnen

We hebben het de laatste jaren ook steeds vaker over orange wine, vin nature, biologisch en biodynamisch. Er zijn restaurants die zich er volledig op toeleggen. Er zijn ook nog steeds Sommeliers die er met argwaan naar kijken. Maar spannend is het zeker …. en leerzaam.

Zo raken we nooit uitgeleerd en culinair uitgedaagd. Wat een luxe!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Icoon: Geboortedag Julia Child

Julia Child Julia Child, van 15 augustus 1912, is één van de iconen uit de Amerikaanse gastronomie, opgeleid aan het Parijse instituut Cordon Bleu. ‘Mastering

Happy Nationale Watermeloen-dag!

National Watermelon Day 3 augustus is officieel National Watermelon Day! Daarnaast is het ook nog eens super lekker weer, dus we gaan de watermeloen grillen.

X