Romaine sla recept

Romaine sla recept

groene curry | komkommer | avocado | meloen

 

In onze onmetelijke wijsheid leek het ons aardig niet alleen wat over andere restaurants (en de onze) te vertellen maar zo nu en dan ook eens een evergreen-receptje met jullie te delen. Er zijn 2 belangrijke dingen om vantevoren te beseffen:

  1. Het is echt geen hogere kokologie, het zijn wel veel handelingen en ook best een boodschappenlijstje.
  2. Het originele gerecht is opgetekend door onze chef Arne om te gebruiken door andere koks die hem dat al 30 keer (of meer) hebben zien maken. Kokstaal dus… Ik heb mijn best gedaan het zo duidelijk mogelijk te vertalen maar om je een idee te geven, het initiële recept van de curry bedroeg 1308 gram, ik denk zomaar voldoende voor de hele straat.

Ik ga in dit gerecht uit van 6 personen.

 

 

Ingrediënten ‘de salade’ 

  • 1 krop Romaine sla
  • 6 el watermeloen, in blokjes
  • 6 el Galia meloen, in blokjes
  • 6 el vvocado, in blokjes
  • Citroenrasp
  • Eetbare bloemen en kruiden
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 gepocheerde kwarteleieren

 

Ingrediënten ‘groene curry emulsie ‘ 

  • 26 gr eiwit
  • 17 gr sushi azijn
  • 8 gr limoensap
  • 17 gr water
  • 7 gr vissaus
  • 2 gr zout
  • 235 gr soja olie
  • 65 gr groene curry pasta (kumars)
  • 2/3 groene peper, gesneden
  • 7 gr korianderblad, gesneden
  • 27 gr spinazie
  • 25 gr kokosroom

 

  1. Doe alles behalve de koriander, spinazie en kokosroom in de keukenmachine of blender, en voeg de olie al draaiend voorzicht toe tot een emulsie.
  2. Draai daarna de koriander, spinazie en kokosroom mee en passeer daarna door een zeef.
  3. Breng op smaak met zout en peper

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X