Groene kool met chorizo

Voor veel mensen begint het BBQ-seizoen pas na de Paas, maar voor mij is het het hele jaar BBQ-seizoen. Over seizoen gesproken, het is nu het seizoen van de kolen, behalve van de spitskool, dat is een zomerkool. Ik ben dol op kool, in de stamppot, uit de pan maar vooral van de barbie. Ik geef je een receptje uit mijn nieuwe BBQ-boek, BBQ The Next Level, komt uit in april. Vind je dit nu allemaal een beetje teveel werk, wacht dan tot Mijn vriend Ron het in zijn Gastrobar weer op de kaart zet, met plakjes merg die dan helemaal in de kool wegsmelten, ook helemaal te gek!

Groene kool met chorizo

6 personen

1 groene kool
3 el olijfolie
1 el Maldonzout
200 g bakchorizo
400 ml room
200 ml kippenbouillon
1 citroen, sap, naar smaak
10 takjes koriander/platte peterselie, fijngesneden
1 el vloeibare honing

1. Stook een BBQ met een klep naar 200ºC en plaats de plate setter als hitteverdeler.

2. Snijd de kool door de helft en snijd elke helft in 3 wedges.

3. Smeer de wedges kool in met 3 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en leg op de bbq.

4. Grill de chorizo rondom krokant en gaar en snijd in stukjes.

5. Verkruimel een kwart van de stukjes chorizo en breng samen met al het lekvocht van het snijden, room en bouillon in een steelpan aan de kook en laat tot de helft reduceren. Breng op smaak met citroensap.

6. Haal de kool van de bbq als de kern zacht is en laat 5 minuten afkoelen.

7. Giet de chorizo-saus over de stukken kool, bestrooi met stukjes chorizo, groene kruiden en maak af met de honing.

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

X