Prei met groene saus

Een heerlijk en gezond hapje in de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. De prei op de foto is gewassen, 3 minuten geblancheerd en daarna nog even op hoge temperatuur gegrild (de buitenste bladeren zijn daarna verwijderd).

 

Peruaanse groene saus met asperges
50 ml sojamelk ongezoet
1 el wittewijnazijn
1 el Dijonmosterd
100 ml zonnebloemolie
10 takjes koriander, alleen blaadjes, gesneden
2 tenen knoflook, gehakt
3 jalapeno vers, ontzaad en gesneden
2 el olijfolie
100 ml creme fraiche
1 limoen, sap en rasp
zout en peper

 

1. Klop sojamelk met azijn en mosterd kort met de staafmixer tot een homogene massa.

2. Voeg al “stavend” (ja dat is tegenwoordig een werkwoord in de moderne keuken) druppel voor druppel de zonnebloemolie toe totdat je ziet dat er een binding ontstaat, daarna kun je de druppels verhogen tot een dun straaltje, zolang je maar blijft ‘staven’.

3. Breng de veganaise op smaak met zout en peper (als ze wat te dik is dan kun je haar verdunnen met en scheutje water) en meng met koriander, knoflook en jalapeño in de blender en verdun druppel voor druppel met de olijfolie.

4. Meng met de crème fraiçhe, breng op smaak met limoen-sap en -rasp, en zout en peper.

 

 

 

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

Vroege Vork Voordeel is terug!

Alles wordt duurder, maar wij worden goedkoper! De inflatie, energie- en gasprijs hakt er bij iedereen flink in. De Ron Gastrobar Groep (her)introduceert daarom het

X