Bij de Gastrobar, en bij alle andere restaurants van Ron, wordt goed voor de mensen gezorgd. Er wordt hard gewerkt maar alles kan en Ron heeft een groot hart voor eenieder die laat zien dat ‘ie wil. Zo komt het dat alle zaken 1 dag per jaar tegelijk dicht zijn en het tijd is voor een feestje. Zonder in de juicy details te gaan, want feesten kunnen ze als de beste, licht ik toch een klein tipje van de sluier op over het eetgedrag.
Terwijl de mannen en de vrouwen van de Sophialaan, uit de Kerkstraat, uit Ouderkerk, uit Laren en laten we HQ Diemen niet vergeten, dagelijks omringd zijn door de meest exquise ingrediënten en gerechten denken ze in de vrije tijd heel anders over eten. Voorafgaand aan een dag sport en spel maak je ze niet blijer dan met een goede hotdog, en laat dat net een van mijn specialiteiten zijn. Een goede worst, ik haal die net als Ron bij slager Bart Ridder in Ouderkerk, is de basis. Het broodje is wat mij betreft het transportmiddel, een “Amstelveldje” is prima, maar wel even getoast. En dan een tafel vol condimenten zodat je de dog zelf wat allure kunt geven. Verschillende mayo’s, plain, wasabi en chili, verschillend zuur van Oos (Kesbeke), wat salades waaronder mijn famous coleslaw, gefruite uitjes, verkuimelde zeewierkroepoek, enfin een wild feest.
Geen hogere wiskunde, de hotdog, maar wel een snack waar je hoog mee kunt scoren als je hem een beetje lekker maakt! Dit is niet echt een recept, meer een lijstje met tips en voorbeelden. Grillen boven houtskool is lekker, of op een plancha, maar in een koekenpannetje kom je ook een heel eind.
Een hotdog bestaat uit een paar onderdelen;
1. Het broodje. Gewoon een simpel hotdog broodje, wel warm, niet krokant.
2. De worst, een knakworst! Zoek een slager die ze zelf maakt, ze bestaan!
3. De saus, best een belangrijke smaakmaker.
4. Het garnituur, voor meer smaak, en misschien een crunch.
10 hotdogs
Simple broodje-worstje-sweet mustard-ketchup
Thai broodje-worstje- mayo+Thaise dipsaus-gefrituurde uitjes-koriander
USA broodje-worstje-warme zuurkool-witte bbq-saus
Japan broodje-worstje-wakamé-mayonaise met wasabi (20:1)-furikake
Marokko broodje-lamsworstje (merguez)-mayonaise+harissa (10:2)-hazelnoten
Oriental broodje-worstje-atjar-sam jang- gefrituurde uitjes
Italië broodje-worstje-gremolata-krokant gebakken spek-basilicum
Lucious broodje-worstje-zacht gekookte kwarteleitjes-Hollandaise saus-peterselie
Mexico broodje-worstje-salsa avocado-zoetzure tomaatjes-Poblano
Spicy broodje-worstje-chilijam-mangochutney-citroenaioli
Enjoy!!