HOT DOGS

Bij de Gastrobar, en bij alle andere restaurants van Ron, wordt goed voor de mensen gezorgd. Er wordt hard gewerkt maar alles kan en Ron heeft een groot hart voor eenieder die laat zien dat ‘ie wil. Zo komt het dat alle zaken 1 dag per jaar tegelijk dicht zijn en het tijd is voor een feestje. Zonder in de juicy details te gaan, want feesten kunnen ze als de beste, licht ik toch een klein tipje van de sluier op over het eetgedrag.

Terwijl de mannen en de vrouwen van de Sophialaan, uit de Kerkstraat, uit Ouderkerk, uit Laren en laten we HQ Diemen niet vergeten, dagelijks omringd zijn door de meest exquise ingrediënten en gerechten denken ze in de vrije tijd heel anders over eten. Voorafgaand aan een dag sport en spel maak je ze niet blijer dan met een goede hotdog, en laat dat net een van mijn specialiteiten zijn. Een goede worst, ik haal die net als Ron bij slager Bart Ridder in Ouderkerk, is de basis. Het broodje is wat mij betreft het transportmiddel, een “Amstelveldje” is prima, maar wel even getoast. En dan een tafel vol condimenten zodat je de dog zelf wat allure kunt geven. Verschillende mayo’s, plain, wasabi en chili, verschillend zuur van Oos (Kesbeke), wat salades waaronder mijn famous coleslaw, gefruite uitjes, verkuimelde zeewierkroepoek, enfin een wild feest.

Geen hogere wiskunde, de hotdog, maar wel een snack waar je hoog mee kunt scoren als je hem een beetje lekker maakt! Dit is niet echt een recept, meer een lijstje met tips en voorbeelden. Grillen boven houtskool is lekker, of op een plancha, maar in een koekenpannetje kom je ook een heel eind.

Een hotdog bestaat uit een paar onderdelen;
1. Het broodje. Gewoon een simpel hotdog broodje, wel warm, niet krokant.

2. De worst, een knakworst! Zoek een slager die ze zelf maakt, ze bestaan!

3. De saus, best een belangrijke smaakmaker.

4. Het garnituur, voor meer smaak, en misschien een crunch.

 

10 hotdogs

Simple       broodje-worstje-sweet mustard-ketchup

Thai           broodje-worstje- mayo+Thaise dipsaus-gefrituurde uitjes-koriander

USA           broodje-worstje-warme zuurkool-witte bbq-saus

Japan        broodje-worstje-wakamé-mayonaise met wasabi (20:1)-furikake

Marokko   broodje-lamsworstje (merguez)-mayonaise+harissa (10:2)-hazelnoten

Oriental    broodje-worstje-atjar-sam jang- gefrituurde uitjes

Italië          broodje-worstje-gremolata-krokant gebakken spek-basilicum

Lucious     broodje-worstje-zacht gekookte kwarteleitjes-Hollandaise saus-peterselie

Mexico      broodje-worstje-salsa avocado-zoetzure tomaatjes-Poblano

Spicy         broodje-worstje-chilijam-mangochutney-citroenaioli

 

Enjoy!!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

Vroege Vork Voordeel is terug!

Alles wordt duurder, maar wij worden goedkoper! De inflatie, energie- en gasprijs hakt er bij iedereen flink in. De Ron Gastrobar Groep (her)introduceert daarom het

X