Keep the vibe going… #backtoschool

De zomer loopt ten einde, al merk je dat nog niet echt aan de temperaturen. De scholen zijn bijna overal begonnen en het ‘gewone’ leven vangt weer aan. Voor mij altijd een katerig moment want ik wil die zomervibes vasthouden. Dus, Tom Poes verzin een list!

Uit eten gaan wil altijd helpen, althans mij zeker, maar zelf koken ook, ik geef je even een shortlist;

The French Vibe

Reserveer een tafel bij Auberge Jean & Marie in de Albert Cuypstraat in Amsterdam  en bestel brandade, escargots, gebakken onglet (longhaas) en mousse au chocolat. Als je nog plekt hebt, ze hebben heerlijke kazen van l’Amuse (en anders skip je de mousse au chocolat).

The Spanish Vibe

Bij Sagardi  waan je je in Spanje, en dan vooral in Baskenland. Pintxos voor de borrel, je weet wel, die tapas met een prikkertje er doorheen, daarna een mooi stukje vis en dan…, pièce de resistance, de txuleton van dat prachtige Rubia Gallega, ofwel gerijpt Spaans rundvlees uit Gallicië, gegrild op de gloeiende kolen. Tel daarbij op dat alle groenten direct uit eigen tuin in Spanje komen (en dus meer smaak hebben) en dat je meer dan de helft van de wijnen nergens anders in Nederland kunt vinden, het is een wild feest aan de hoofdstedelijke Spuistraat (let op, er zijn 4 kleine tafeltjes op straat, bij mooi weer the place to sit). Vergeet ik nu iets? Ja, een heerlijke gin-tonic om de boel op zijn Spaans af te sluiten.

The Canadian vibe;

Bouw een goede fik in je bbq of in je vuurkorf, laat het vuur tot houtskool worden en rooster hier een mooie ribeye op. Grill de ribeye aan beide kanten krokant en laat hem daarna net zo lang naast de bbq liggen, afgedekt met een dubbel stukje aluminiumfolie, als dattie erop heeft gelegen. Leg hem nog een minuut aan iedere kant terug op het vuur, trancheer en eet met bbq-saus en een groene salade. Het is de bedoeling dat je regelmatig goed in de rook van het vuur staat zodat je dat de volgende dag nog ruikt hahaha.

The Latin Vibe

Escobar is een mooie mix tussen Spanje en Zuid Amerika. Dus zeker paleto Iberico, calamares en croquettas, maar ook tiradito, beef tataki en ceviche. Maandag en dinsdag gesloten maar de rest van de week staan de mannen van Escobar (ex- Ron Blaauw) hier in hartje Pijp voor je klaar om de zuidelijke tonen terug te brengen.

The Oriental Vibe

Ben je deze zomer in Indonesië geweest of verlang je er naar?  (Her)beleef dat dan in een van Ron’s Gastrobars Indonesia, waar sowieso al de juiste sfeer hangt, maar chef’s Agus en Tim er ook voor zorgen dat het je in culinair opzicht aan niets ontbreekt. In Oriental Downtown vind je een mooie mix van Indonesische gerechten aangevuld met de heerlijkste dim sums en Ron’s beroemde Pekingeend. Geen zin om de deur uit te gaan? Lekker cocoonen op de bank of aan tafel, bestel dan een van de boxen voor thuis, Indonesisch, Pekingeend of Ron’s ‘original’ spareribs, heerlijk!

The Dutch Vibe

Vakantievieren in eigen land heeft sinds Corona een enorme vlucht genomen en dat komt onze economie en het milieu alleen maar ten goede. We wonen in een prachtig land met genoeg mogelijkheden en voor de zon hoef je tegenwoordig niet meer naar het zuiden. Wil je dat Hollandse vakantiegevoel vasthouden koop dan lekker een blik erwtensoep… hahaha? Nee, doe dat zeker niet. Ga naar Moeders  van mijn oude schoolvriend Jurriaan van der Reijden, aan de Rozengracht in Amsterdam. Al 32 jaar een begrip als je lekker relaxed wilt genieten van de Hollandse pot. Inderdaad, erwtensoep, maar dan verse, maar ook wisselende stamppotjes, suddervlees en hachée. Superlekker!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X