De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.
Wat heb je nodig? (Voor 2 personen)
- 1 st grote makreel
- 20 gr wasabipasta
- 50 gr Belgische mayonaise
- 20 gr olijfolie
- 2 st limoen
- 5 st bieslookstengels
- 50 gr tapiocaparels
- 80 gr sojasaus
- 10 gr gembersiroop
- 10 gr yuzusap
- 1 tl sesamolie
- 10 gr Japanse ingelegde gember
- 100 gr olie (plantaardig)
- 60 gr bloem
- 6 gr zout
Voorbereiding:
- Fileer de makreel en snijd de graat eruit.
- Snijd lange banen van de filet en daarna in blokjes
- Snijd de bieslook in dunne ringen
- Meng de makreel blokjes met de olijfolie, limoenrasp, helft van de bieslook en breng op smaak met zout en peper
- Breng mayonaise op smaak met de wasabi pasta en voeg eventueel een beetje limoensap en/of zout toe
- Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de tapioca toe
- Kook in ongeveer 15-20 minuten gaar en roer af en toe door
- Giet de tapioca af, spoel koud en doe in een bak
- Meng voor de marinade de sojasaus, gembersiroop, yuzusap, sesamolie en een scheutje water en giet het op de tapioca
- Laat de tapioca zo lang mogelijk intrekken, liefst minimaal 12 uur
- Meng voor het tacobeslag de olie, bloem en zout met 350 gram water goed door
- Bak de taco’s in een hete, droge koekenpan totdat ze krokant en goudbruin zijn.
- Snijd de plakjes Japanse gember in dunne reepjes
Afmaken:
- Schep twee ruime eetlepels met makreel tartaar op het bord
- Verdeel daarover de sojatapioca en een beetje Japanse gember
- Bedek het geheel met tacoschotsen
- Spuit mooie dunne strepen met wasabimayonaise over de taco’s en strooi er bieslook overheen
Heel veel succes en eet smakelijk!