De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.
Wat heb je nodig?
- 400 gr gemengde paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, shiitake)
- 20 gr gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood, morilles)
- 1 el olijfolie
- 1st knoflookteen
- ½st ui
- 50 gr witte wijn
- 250 gr groenten bouillon
- 175 gr slagroom
- 1 snee wit brood (zonder korst)
- 1 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 10 gr verse salie
- 20 gr bosui
- zout en peper
Voorbereiding:
- Snijd de paddenstoelen in mooie, niet te kleine, stukken
- Hou een aantal mooie paddenstoelen apart ter garnering
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui zachtjes aan
- Voeg de paddenstoelen toe en bak deze totdat ze goudbruin en gaar zijn
- Voeg de gedroogde paddenstoelen toe aan de pan en bak ze kort mee
- Blus af met witte wijn en voeg daarna de bouillon en room toe
- Breng de soep zachtjes aan de kook
- Snijd het witbrood in mooie kleine blokjes
- Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de croutons goudbruin en krokant
- Laat de croutons uitlekken op keukenpapier en strooi er knoflookpoeder en een beetje zout overheen
- Snijd de bosui en salie heel fijn ter garnering
- Gebruik een staafmixer om de soep glad de maken en breng op smaak met zout en peper
Afmaken:
- Doe de paddenstoelen ter garnering in een kom en schenk hier overheen de soep
- Maak af met bosui, salie en de knoflook croutons
Heel veel succes en eet smakelijk!