Soep

KERST MET RON! RECEPT 2: PADDENSTOELEN VELOUTE (2p)

De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.

 

 

Wat heb je nodig?

  • 400 gr gemengde paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, shiitake)
  • 20 gr gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood, morilles)
  • 1 el olijfolie
  • 1st knoflookteen
  • ½st ui
  • 50 gr witte wijn
  • 250 gr groenten bouillon
  • 175 gr slagroom
  • 1 snee wit brood (zonder korst)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 10 gr verse salie
  • 20 gr bosui
  • zout en peper

Voorbereiding:

  1. Snijd de paddenstoelen in mooie, niet te kleine, stukken
  2. Hou een aantal mooie paddenstoelen apart ter garnering
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  4. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui zachtjes aan
  5. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze totdat ze goudbruin en gaar zijn
  6. Voeg de gedroogde paddenstoelen toe aan de pan en bak ze kort mee
  7. Blus af met witte wijn en voeg daarna de bouillon en room toe
  8. Breng de soep zachtjes aan de kook
  9. Snijd het witbrood in mooie kleine blokjes
  10. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de croutons goudbruin en krokant
  11. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier en strooi er knoflookpoeder en een beetje zout overheen
  12. Snijd de bosui en salie heel fijn ter garnering
  13. Gebruik een staafmixer om de soep glad de maken en breng op smaak met zout en peper

Afmaken:

  1. Doe de paddenstoelen ter garnering in een kom en schenk hier overheen de soep
  2. Maak af met bosui, salie en de knoflook croutons

Heel veel succes en eet smakelijk!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X