gepofte aardappel

RECEPT HUISGEMAAKTE FRIETEN

Als bijgerecht, naast je burger, naast een lekker stukje vlees; wie houdt er niet van lekkere friet op tafel? Wij hebben het pérfecte recept gevonden voor de meest knapperige en toch luchtige frieten. En die delen wij nu met jou!

Ingrediënten:

  • 2 stuks grote kruimige aardappels
  • 3 liter zonnebloemolie om te frituren
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen schoon onder de kraan
  2. Snij de aardappelen in plakken van 1 cm dik
  3. Snij die plakken vervolgens in verschillende frieten van 1 cm dik
  4. Blancheer de aardappels 2,5 minuten lang in kokend water
  5. Laat de frieten uitwasemen op een plateau
  6. Frituur de frieten eerst op 150 graden voor 4 minuten lang
  7. Laat de frieten vervolgens weer uitwasemen op een plateau
  8. Frituren de frieten op 175 graden voor 4 minuten lang
  9. Zout de frieten

Tip! Top de frietjes af met peterselie en Parmezaanse kaas. Oók lekker om te dippen met onze barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

4=2 bij Ron Gastrobar Bij de C

Vanaf 1 december hebben we een waanzinnige aanbieding voor jou. Kom je genieten van een heerlijk en uitgebreid menu voor vier personen? Dan betaal je

EIEREN

Ik maak een serie over onontbeerlijke spulletjes, in de keuken, en dan bedoel ik ingrediënten. Ik denk meteen aan ui, knoflook, boter en citroen, bij

BOUILLON

Godfried van Bouillon, geboren op 18 september 1060, was van 1089 tot 1100 hertog van Neder-Lotharingen maar nog veel belangrijker een van de leiders van

UIT ETEN OP REIS

Uit eten op reis is altijd een feest, en als het dat niet is moet je er een feest van maken! Het ligt natuurlijk aan

X