gepofte aardappel

RECEPT HUISGEMAAKTE FRIETEN

Als bijgerecht, naast je burger, naast een lekker stukje vlees; wie houdt er niet van lekkere friet op tafel? Wij hebben het pérfecte recept gevonden voor de meest knapperige en toch luchtige frieten. En die delen wij nu met jou!

Ingrediënten:

  • 2 stuks grote kruimige aardappels
  • 3 liter zonnebloemolie om te frituren
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen schoon onder de kraan
  2. Snij de aardappelen in plakken van 1 cm dik
  3. Snij die plakken vervolgens in verschillende frieten van 1 cm dik
  4. Blancheer de aardappels 2,5 minuten lang in kokend water
  5. Laat de frieten uitwasemen op een plateau
  6. Frituur de frieten eerst op 150 graden voor 4 minuten lang
  7. Laat de frieten vervolgens weer uitwasemen op een plateau
  8. Frituren de frieten op 175 graden voor 4 minuten lang
  9. Zout de frieten

Tip! Top de frietjes af met peterselie en Parmezaanse kaas. Oók lekker om te dippen met onze barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Icoon: Geboortedag Julia Child

Julia Child Julia Child, van 15 augustus 1912, is één van de iconen uit de Amerikaanse gastronomie, opgeleid aan het Parijse instituut Cordon Bleu. ‘Mastering

Happy Nationale Watermeloen-dag!

National Watermelon Day 3 augustus is officieel National Watermelon Day! Daarnaast is het ook nog eens super lekker weer, dus we gaan de watermeloen grillen.

X