Als bijgerecht, naast je burger, naast een lekker stukje vlees; wie houdt er niet van lekkere friet op tafel? Wij hebben het pérfecte recept gevonden voor de meest knapperige en toch luchtige frieten. En die delen wij nu met jou!
Ingrediënten:
- 2 stuks grote kruimige aardappels
- 3 liter zonnebloemolie om te frituren
- Zout
Bereidingswijze:
- Was de aardappelen schoon onder de kraan
- Snij de aardappelen in plakken van 1 cm dik
- Snij die plakken vervolgens in verschillende frieten van 1 cm dik
- Blancheer de aardappels 2,5 minuten lang in kokend water
- Laat de frieten uitwasemen op een plateau
- Frituur de frieten eerst op 150 graden voor 4 minuten lang
- Laat de frieten vervolgens weer uitwasemen op een plateau
- Frituren de frieten op 175 graden voor 4 minuten lang
- Zout de frieten
Tip! Top de frietjes af met peterselie en Parmezaanse kaas. Oók lekker om te dippen met onze barbecuesaus.
Eet smakelijk!