gepofte aardappel

RECEPT HUISGEMAAKTE FRIETEN

Als bijgerecht, naast je burger, naast een lekker stukje vlees; wie houdt er niet van lekkere friet op tafel? Wij hebben het pérfecte recept gevonden voor de meest knapperige en toch luchtige frieten. En die delen wij nu met jou!

Ingrediënten:

  • 2 stuks grote kruimige aardappels
  • 3 liter zonnebloemolie om te frituren
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen schoon onder de kraan
  2. Snij de aardappelen in plakken van 1 cm dik
  3. Snij die plakken vervolgens in verschillende frieten van 1 cm dik
  4. Blancheer de aardappels 2,5 minuten lang in kokend water
  5. Laat de frieten uitwasemen op een plateau
  6. Frituur de frieten eerst op 150 graden voor 4 minuten lang
  7. Laat de frieten vervolgens weer uitwasemen op een plateau
  8. Frituren de frieten op 175 graden voor 4 minuten lang
  9. Zout de frieten

Tip! Top de frietjes af met peterselie en Parmezaanse kaas. Oók lekker om te dippen met onze barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

EK DEAL!

Ben jij er al klaar voor? Dinsdag 25 juni om 18:00 neemt Nederland het op tegen Oostenrijk. We gaan natuurlijk voor de winst! Bij ons

GESLAAGD? DAN EET JE GRATIS!

Vier je diploma bij Ron Gastrobar Groep! Op woensdag 12 juni zetten we alle geslaagden van het middelbaar onderwijs in het zonnetje. Dit is jouw

PAPA’S ETEN GRATIS OP VADERDAG

Geef je vader een onvergetelijke dag bij een van de Ron Gastrobar-restaurants! Op zondag 16 juni vieren we Vaderdag en zetten we alle vaders in

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

X