gepofte aardappel

RECEPT HUISGEMAAKTE FRIETEN

Als bijgerecht, naast je burger, naast een lekker stukje vlees; wie houdt er niet van lekkere friet op tafel? Wij hebben het pérfecte recept gevonden voor de meest knapperige en toch luchtige frieten. En die delen wij nu met jou!

Ingrediënten:

  • 2 stuks grote kruimige aardappels
  • 3 liter zonnebloemolie om te frituren
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen schoon onder de kraan
  2. Snij de aardappelen in plakken van 1 cm dik
  3. Snij die plakken vervolgens in verschillende frieten van 1 cm dik
  4. Blancheer de aardappels 2,5 minuten lang in kokend water
  5. Laat de frieten uitwasemen op een plateau
  6. Frituur de frieten eerst op 150 graden voor 4 minuten lang
  7. Laat de frieten vervolgens weer uitwasemen op een plateau
  8. Frituren de frieten op 175 graden voor 4 minuten lang
  9. Zout de frieten

Tip! Top de frietjes af met peterselie en Parmezaanse kaas. Oók lekker om te dippen met onze barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X