Ajax is vandaag jarig

AJAX is vandaag jarig

 

Toen ik vroeger in Abcoude woonde en onze Max in de kleuterklas zat met een dochter de Boer aten we op zondagavond nog wel eens in de Punt in Baambrugge, destijds fameus om zijn saté, èn de lof met ham en kaas. Als Ajax zaterdag of zondagmiddag-vroeg speelde zaten er altijd wel een paar voetballers aan die saté of aan een lekkere ribeye.

Jaren later kwam ik wel eens in Sazanka, het geweldige teppanyaki restaurant, je weet wel de ‘hot table’, van het Okura hotel. Kom ik daar weer van die Ajax-mannen tegen. Als geboren Amsterdammer, en ja, ik ben fan, best wel cool.. Maar het werd pas echt cool toen ik op een avond bij Ron op de Sophialaan kwam en daar in de armen van JC liep.

Nummer 14, en ik stond er gewoon naast, en ik zei wat tegen hem, en wat denk je, hij zei wat terug! Mevrouw Cruijff was ook lief en mengde zich in het gesprek. Ik vroeg iets onbenulligs, natuurlijk, ik meen naar zijn lievelingsgerecht..

Ik denk in mijn onschuld ‘Amerika, Catalunya, verre reizen, nu komt ie… Wagyu ribeye, gambas de Palamós, kaas van een klein boertje hoog in de Pyreneeën…’. Ik doe nog wat suggesties maar niets van dat alles. “De frietjes” zegt mevrouw Cruijff, daar komt Johan voor. “Ja, en de rode wijn” vult meneer Cruijff aan.

Mooi hè, zo’n grootheid, overal geweest, iedereen ontmoet, ‘doe mij maar een frietje en een glas rode wijn’. I love it!

Ajax is vandaag jarig (122), en ondanks dat Sjaak Swart de enige echte Mister Ajax is, die overigens dol is op een andijviestamppotje met een balletje gehakt, wilde ik deze toch even met jullie delen!

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Icoon: Geboortedag Julia Child

Julia Child Julia Child, van 15 augustus 1912, is één van de iconen uit de Amerikaanse gastronomie, opgeleid aan het Parijse instituut Cordon Bleu. ‘Mastering

Happy Nationale Watermeloen-dag!

National Watermelon Day 3 augustus is officieel National Watermelon Day! Daarnaast is het ook nog eens super lekker weer, dus we gaan de watermeloen grillen.

X