Tips restaurants Amsterdam

Tips restaurants in Amsterdam

Natuurlijk eet ik graag bij Ron Gastrobar, en niet alleen omdat we vrienden zijn maar vooral omdat ik het berelekker vind, maar ik eet ook graag in andere restaurants.

Omdat de boel alweer even open is deel ik er een paar met jullie, deze week in Amsterdam:

 

1. Flore

Waar Richard en Thomas furore maakte in Bord’Eau staat daar nu Bas van Kranen aan het roer. Het interieur is aangepakt en zo ook de filosofie in de keuken. Al het vlees is samen met de zuivel verdwenen, wat overblijft is groente, vis en eieren (zonder eieren is koken onmogelijk zegt de chef). Het resultaat is een vrijwel vegan kaart met alleen maar verrassingen want bij bepaalde gerechten weet je zeker dat je room proeft terwijl dat niet zo is. Superlekker!

Flore | Hotel de l’Europe | Nieuwe Doelenstraat 2 | Amsterdam

2. De Juwerlier

De Juwelier in de Utrechtsestraat, is de nieuwe zaak van de eerder genoemde Richard en Thomas. Na hun enorme succes in 212 ⭐⭐ (nu wegens brand tijdelijk gesloten) was het tijd voor een wat toegankelijker concept om de hoek in de leukste straat van de stad. Terwijl ze de deur terecht plat lopen bij de Juwelier hebben de mannen 3 panden verder het aloude Loekie omgetoverd tot Bistro de la Mer, is de Juwelier vol ga je een paar deuren verder aan de vis.

De Juwelier | Utrechtsestraat 51 | Amsterdam 

 

3. Klepel

Is het een wijnbar of een restaurant, ik kan het je niet zeggen, Er zijn veel lekkere wijnen, er wordt lekker gekookt (op maandag vaak door Pieter Damen, vroeger de chef van Le garage), de bediening is kundig en lief en het is er oergezellig.

De Klepel | Prinsenstraat 22 | Amsterdam | bel 020 623 8244

 

4. Café de Parel

In hartje Jordaan zit de Parel, het restaurant van Miriam die door iedereen Ruudje wordt genoemd! De zaak heeft een paar tafels, een lange bar en een mini-keuken. Er is één menu waar dieet-technisch nog wel wat mogelijkheden zijn, en een wijnkaart waar je je even goed moet laten helpen als vin nature niet je ding is. Super-sympa restaurant, de eigenaresse noemt het een kleine bistro wat niet gek is met 24 stoelen. Er wordt erg lekker gekookt door Duncan (ex-As) en er hangt een fijne sfeer.

Café de Parel | Westerstraat 266h | Amsterdam | bel 06 55 122 438

 

5. Café Parlotte

Een klein stukje terug in deWesterstraat zit nog zo’n topper, iets groter dan de Parel, en in de zomer hebben ze een mooi terras op de stoep. Sommeliers Margot en Marjolein komen van de klepel, chefs zijn Maarten Luuk, de laatste komt ook uit As. Steak tartaar met geschaafde bottarga, vongole, gegrilde oktopus met brandade, en lamsbout met boontjes en een sauce verte met mosterdzaad zijn zomaar een paar gerechten van de kaart. Superlekker!

Café Parlotte | Westerstraat 182 | Amsterdam | bel 06 2530 5030

 

6. Sea Palace

De Chinese boot vlak naast het Centraal Station si de winnaar van mijn mini-dimsum-test die ik onlangs heb gehouden. Beter dan hier wordt het niet snel, zowel aan tafel als in de service. Gestoomde har kau en chun fang met garnalen (die rijspannenkoekjes), of gebakken sui kau (soort gertuurde garnalen wonton met gembersaus) en aat vooral een plekje over voor de gestoomde koeienmaag in zwarte bonensaus (ik ben geen ingewanden-liefhebber, deze is top). Makkelijk bestellen via de QR-code, dan komen de gerechtjes in regelmaat uit de keuken. Niet alles tegelijk bestellen!

Sea Palace | Oosterdokskade 8 | Amsterdam

 

7. VRR

Ik heb restaurant As al 2 keer genoemd in dit verhaal en ik was destijds ontroostbaar dat ze weggingen uit Zuid. Er is goed nieuws! Chef Sander Overeinder, de drijvende kracht achter As is, samen met de mannen van Hotel de Goudfazant begonnen in Oost. VRR (voorheen Rose & Rita) doen niets meer voor kleien kinderen en ook de pizza’s zijn weg, maar maken superlekker eten met chef Sander die staat te shinen. Er is ook een stadsbakkerij, het brood is geweldig, en een wijnkaart met louter vin nature (een gewaarschuwd mens telt voor 2).

VRR | Conradstraat 471 | Amsterdam | bel 020 2445743

 

Bekijk mijn reviews op www.juliusjaspers.nl

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

4=2 bij Ron Gastrobar Bij de C

Vanaf 1 december hebben we een waanzinnige aanbieding voor jou. Kom je genieten van een heerlijk en uitgebreid menu voor vier personen? Dan betaal je

EIEREN

Ik maak een serie over onontbeerlijke spulletjes, in de keuken, en dan bedoel ik ingrediënten. Ik denk meteen aan ui, knoflook, boter en citroen, bij

BOUILLON

Godfried van Bouillon, geboren op 18 september 1060, was van 1089 tot 1100 hertog van Neder-Lotharingen maar nog veel belangrijker een van de leiders van

UIT ETEN OP REIS

Uit eten op reis is altijd een feest, en als het dat niet is moet je er een feest van maken! Het ligt natuurlijk aan

X