Happy Nationale Watermeloen-dag!

National Watermelon Day

3 augustus is officieel National Watermelon Day! Daarnaast is het ook nog eens super lekker weer, dus we gaan de watermeloen grillen. Een super makkelijk receptje en je hoeft er geen dure barbecue voor te hebben. De watermeloen bestaat voor 92% uit water dus dat grillen is nog wel even een dingetje, het is zaak de boel eerst wat in te laten drogen. Enfin, lees het recept en je komt eruit…

Dit hele recept is gebaseerd op de kwaliteit van de ingrediënten, zoals eigenlijk bij al mijn recepten, maar bij deze zeer eenvoudige salade scoor je hoger wat betreft smaak met echt goede olie, meer dan tien jaar oude Balsamicoazijn en de beste burrata.

Watermeloen met burrata en basilicum
6 personen

Ingrediënten:

1 watermeloen, met weinig pitten!
600 g burrata*
200 ml olijfolie
50 ml Balsamicoazijn van goede kwaliteit
6 takjes basilicum, alleen de blaadjes

Mal.on of fleur de sel en grofgemalen peper

Bereiding:
1. Snijd de watermeloen in plakken, verwijder de schil, dep droog en laat een uur op een rekje drogen, het liefst in de koeling. Zorg dat de plakken helemaal vrij liggen, dus niet op elkaar.
2. Gril de plakken watermeloen 8 minuten, draai om en gril ze aan de andere kant 6 minuten.
3. Meng ondertussen olijfolie en balsamicoazijn in een klein flesje.
4. Leg de burrata op de watermeloen, besprenkel met de vinaigrette (die je geregeld schudt in het flesje), breng op smaak met zout en peper en garneer met de basilicum.

 

  • Burrata is een Italiaanse kaas van mozarella en room. Verschrikkelijk vers dus echt dagvers kopen!

 

Dit recept komt uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X