Happy Nationale Watermeloen-dag!

National Watermelon Day

3 augustus is officieel National Watermelon Day! Daarnaast is het ook nog eens super lekker weer, dus we gaan de watermeloen grillen. Een super makkelijk receptje en je hoeft er geen dure barbecue voor te hebben. De watermeloen bestaat voor 92% uit water dus dat grillen is nog wel even een dingetje, het is zaak de boel eerst wat in te laten drogen. Enfin, lees het recept en je komt eruit…

Dit hele recept is gebaseerd op de kwaliteit van de ingrediënten, zoals eigenlijk bij al mijn recepten, maar bij deze zeer eenvoudige salade scoor je hoger wat betreft smaak met echt goede olie, meer dan tien jaar oude Balsamicoazijn en de beste burrata.

Watermeloen met burrata en basilicum
6 personen

Ingrediënten:

1 watermeloen, met weinig pitten!
600 g burrata*
200 ml olijfolie
50 ml Balsamicoazijn van goede kwaliteit
6 takjes basilicum, alleen de blaadjes

Mal.on of fleur de sel en grofgemalen peper

Bereiding:
1. Snijd de watermeloen in plakken, verwijder de schil, dep droog en laat een uur op een rekje drogen, het liefst in de koeling. Zorg dat de plakken helemaal vrij liggen, dus niet op elkaar.
2. Gril de plakken watermeloen 8 minuten, draai om en gril ze aan de andere kant 6 minuten.
3. Meng ondertussen olijfolie en balsamicoazijn in een klein flesje.
4. Leg de burrata op de watermeloen, besprenkel met de vinaigrette (die je geregeld schudt in het flesje), breng op smaak met zout en peper en garneer met de basilicum.

 

  • Burrata is een Italiaanse kaas van mozarella en room. Verschrikkelijk vers dus echt dagvers kopen!

 

Dit recept komt uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

BOUILLON

Godfried van Bouillon, geboren op 18 september 1060, was van 1089 tot 1100 hertog van Neder-Lotharingen maar nog veel belangrijker een van de leiders van

UIT ETEN OP REIS

Uit eten op reis is altijd een feest, en als het dat niet is moet je er een feest van maken! Het ligt natuurlijk aan

CANELÉ

Op zoek naar inspiratie ‘wandel’ ik door de kaart van de Gastrobar, mijn oog valt op de canelé’s, en daar ben ik dol op! Ik

X