Icoon: Geboortedag Julia Child

Julia Child

Julia Child, van 15 augustus 1912, is één van de iconen uit de Amerikaanse gastronomie, opgeleid aan het Parijse instituut Cordon Bleu. ‘Mastering the Art of French Cooking’, was één van de eerste kookboeken die ik kreeg van mijn moeder, nadat ze het eerst jaren zelf had gebruikt. Julia Child, Amerikaanse van oorsprong, schreef in 1961 deel 1 en in 1970 deel 2, samen met Simone Beck and Louisette Berthole. Beide boeken waren een regelrechte hit, niet alleen in Amerika. Vanaf 1963 kreeg ze in de USA haar eigen TV-show, The French Chef, en kreeg ze de hamburgernatie aan de escargots en de boeuf Bourguignon. De hilarische film Julie & Julia met Meryl Streep geeft een aardig beeld van haar leven

Haar ‘soubise’ was de basis van onze ui Martini

Soubise

6 personen

500 ml water

60 g zout

100 g Arborio rijst

60 g boter

900 g witte ui, in dunne plakjes

½ tl zeezout

peper

60 g room

45 g Gruyère

Bereiding:

1, Breng water met zout aan de kook, voeg rijst toe, breng weer aan de kook, kook exact 5 minuten en giet af.

2. Smelt de boter en meng met de gesneden uien. Fruit rustig rondom aan en zorg dat alle uien zijn bedekt met een laagje boter. Voeg de rijst toe, breng op smaak met zout en peper.

3. Zet de uien met de rijst afgedekt in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150ºC en roer iedere 20 minuten een keer om.

4. Meng na een uur de kaas en de room door het ui-rijstmengsel en controleer de garing van de rijst. Zet de schaal, als de rijst nog net niet gaar is, terug in de oven.

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

4=2 bij Ron Gastrobar Bij de C

Vanaf 1 december hebben we een waanzinnige aanbieding voor jou. Kom je genieten van een heerlijk en uitgebreid menu voor vier personen? Dan betaal je

EIEREN

Ik maak een serie over onontbeerlijke spulletjes, in de keuken, en dan bedoel ik ingrediënten. Ik denk meteen aan ui, knoflook, boter en citroen, bij

BOUILLON

Godfried van Bouillon, geboren op 18 september 1060, was van 1089 tot 1100 hertog van Neder-Lotharingen maar nog veel belangrijker een van de leiders van

UIT ETEN OP REIS

Uit eten op reis is altijd een feest, en als het dat niet is moet je er een feest van maken! Het ligt natuurlijk aan

X