Icoon: Geboortedag Julia Child

Julia Child

Julia Child, van 15 augustus 1912, is één van de iconen uit de Amerikaanse gastronomie, opgeleid aan het Parijse instituut Cordon Bleu. ‘Mastering the Art of French Cooking’, was één van de eerste kookboeken die ik kreeg van mijn moeder, nadat ze het eerst jaren zelf had gebruikt. Julia Child, Amerikaanse van oorsprong, schreef in 1961 deel 1 en in 1970 deel 2, samen met Simone Beck and Louisette Berthole. Beide boeken waren een regelrechte hit, niet alleen in Amerika. Vanaf 1963 kreeg ze in de USA haar eigen TV-show, The French Chef, en kreeg ze de hamburgernatie aan de escargots en de boeuf Bourguignon. De hilarische film Julie & Julia met Meryl Streep geeft een aardig beeld van haar leven

Haar ‘soubise’ was de basis van onze ui Martini

Soubise

6 personen

500 ml water

60 g zout

100 g Arborio rijst

60 g boter

900 g witte ui, in dunne plakjes

½ tl zeezout

peper

60 g room

45 g Gruyère

Bereiding:

1, Breng water met zout aan de kook, voeg rijst toe, breng weer aan de kook, kook exact 5 minuten en giet af.

2. Smelt de boter en meng met de gesneden uien. Fruit rustig rondom aan en zorg dat alle uien zijn bedekt met een laagje boter. Voeg de rijst toe, breng op smaak met zout en peper.

3. Zet de uien met de rijst afgedekt in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150ºC en roer iedere 20 minuten een keer om.

4. Meng na een uur de kaas en de room door het ui-rijstmengsel en controleer de garing van de rijst. Zet de schaal, als de rijst nog net niet gaar is, terug in de oven.

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X