Kampeergerecht: Heerlijke Rigatoni met meatballs

Ik ben op reis, kamperen in Canada. Noem het vakantie, zo noem ik het althans, met een vleugje werk. Ik doe inspiratie op voor een nieuw boek, terwijl ik me ’s ochtends door de jetlag heen vecht om een ander boek af te maken haha.

Uit eten gaan is er niet bij hier, is ook best onhandig om 9 meter huis achter je aan te slepen naar een restaurant, die er trouwens bijna niet zijn. Er wordt dagelijks gekookt op open vuur. Omdat de steaks je na een paar dagen de neus uitkomen, gebruiken we de skillet veel. Een skillet is een ruime gietijzeren koekenpan met een steel en een oor. De investering van CAN$ 43,99 (€ 32,33) in de Lodge 12” skillet heeft zich al ruim terugbetaald.

Nieuw boek dus, ik noemde het al even. Omdat het over kamperen gaat, dat boek, komt die skillet enorm van pas bij dit gerecht. Heb je nu maar één pit tot je beschikking, kook dan eerst de pasta en laat die al dente uitdampen. Maak dan de saus en tegen de tijd dat die klaar is roer je er de rigatoni erdoorheen. Nog even doorwarmen en voilá!

Rigatoni + meatballs

Ingrediënten:

1 rode ui, gesnipperd
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, gehakt
400 g saucijzen, (ik gebruik in Canada breakfast worstjes)
625 ml tomatensaus*
250 g rigatoni**
12 blaadjes basilicum, gescheurd
Parmezaanse kaas
zout en peper

Bereiding:
Verwarm de skillet voor boven het vuur.
Fruit ui bestrooi met wat zout, fruit aan in olie en voeg knoflook toe.
Haal de worstjes uit hun jasje en verdeel in stukjes. De stukjes kun je tot balletjes rollen, hoeft niet.
Bak de stukjes/balletjes worst rondom aan met ui en knoflook in de skillet tot ze beginnen te kleuren en voeg de tomatensaus toe.
Laat de saus onder regelmatig roeren warm worden en wat indampen. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta al dente volgens de instructies op het pak en serveer met de saus waar je één minuut voor het opdienen de basilicum doorroert.

Bestrooi met Parmezaan, smakelijk!

* Ik koop in Canada altijd saus van Rao’s, naar recept van Rao’s, een mafioso-Italian in New York. Gemiddeld is een pot 2 x duurder dan de rest van het aanbod, bijvoorbeeld van Newman’s Own, maar wel 5 x lekkerder.

** Rigatoni of een andere handige lepelbare pasta verminder de kans op knoeien enorm, althans bij mij!

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X