Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Zit Oostenrijk erin deze winter? We weten het niet, dus voor allen die al naar Frankrijk of Italië hebben geboekt, of lekker thuisblijven, hebben deze Kaiserschmarrn om alvast een beetje in de winter-stemming te komen.


Ingredienten voor 1 persoon (ruim):

  • 25 g blauwe rozijnen
  • 30 ml rum
  • 110 g bloem
  • 4 eieren
  • 75 ml volle melk
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 klontje roomboter
  • 50 g appelmoes
  • 50 g preiselbeerencompote
  • 5 g poedersuiker

 

Stappen:

  1. Laat de rozijnen een half uur wellen in de rum.
  2. Meng bloem met 3 eieren, melk en vanillesuiker tot een glad beslag en roer er daarna de gewelde rozijnen door (inclusief de rum).
  3. Gebruik van het vierde ei alleen het wit, klop dat stijf en spatel door het beslag.
  4. Verhit boter in een koekenpan met antiaanbaklaag (de echte chef bakt in een plaatstalen nooit met zeep schoongemaakte koekenpan van Debuyer) en bak hier het beslag 4-6 minuten zacht in aan, met een deksel op de pan.
  5. Draai de pannenkoek om, laat nog kort bakken en trek dan met behulp van 2 vorken in stukken.
  6. Serveer warm met appelmoes, of zoals in Tirol met pruimen- of kersen-compôte en bestrooi met (veel) poedersuiker.

 

Omdat ik altijd ben van het uitproberen nog een receptje van Felix Wilbrink:

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr bloem
  • 3 eieren gesplitst
  • 25 gr suiker
  • 50 gr rozijnen
  • 300 gr melk

Beslag roeren van alle ingrediënten en stijfgeslagen witten er doorheen spatelen. Eet smakelijk!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X