Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Zit Oostenrijk erin deze winter? We weten het niet, dus voor allen die al naar Frankrijk of Italië hebben geboekt, of lekker thuisblijven, hebben deze Kaiserschmarrn om alvast een beetje in de winter-stemming te komen.


Ingredienten voor 1 persoon (ruim):

  • 25 g blauwe rozijnen
  • 30 ml rum
  • 110 g bloem
  • 4 eieren
  • 75 ml volle melk
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 klontje roomboter
  • 50 g appelmoes
  • 50 g preiselbeerencompote
  • 5 g poedersuiker

 

Stappen:

  1. Laat de rozijnen een half uur wellen in de rum.
  2. Meng bloem met 3 eieren, melk en vanillesuiker tot een glad beslag en roer er daarna de gewelde rozijnen door (inclusief de rum).
  3. Gebruik van het vierde ei alleen het wit, klop dat stijf en spatel door het beslag.
  4. Verhit boter in een koekenpan met antiaanbaklaag (de echte chef bakt in een plaatstalen nooit met zeep schoongemaakte koekenpan van Debuyer) en bak hier het beslag 4-6 minuten zacht in aan, met een deksel op de pan.
  5. Draai de pannenkoek om, laat nog kort bakken en trek dan met behulp van 2 vorken in stukken.
  6. Serveer warm met appelmoes, of zoals in Tirol met pruimen- of kersen-compôte en bestrooi met (veel) poedersuiker.

 

Omdat ik altijd ben van het uitproberen nog een receptje van Felix Wilbrink:

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr bloem
  • 3 eieren gesplitst
  • 25 gr suiker
  • 50 gr rozijnen
  • 300 gr melk

Beslag roeren van alle ingrediënten en stijfgeslagen witten er doorheen spatelen. Eet smakelijk!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Ontdek Amsterdam-Noord!

Amsterdam-Noord is momenteel bezig met een opmars op de culinaire kaart. Waar ik eerder al enthousiast was over het lekkere eten bij Café Modern (Meidoornweg

Prei met groene saus

Een heerlijk en gezond hapje in de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. De prei op de foto is gewassen, 3 minuten geblancheerd en daarna

Groene kool met chorizo

Voor veel mensen begint het BBQ-seizoen pas na de Paas, maar voor mij is het het hele jaar BBQ-seizoen. Over seizoen gesproken, het is nu

X