Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Zit Oostenrijk erin deze winter? We weten het niet, dus voor allen die al naar Frankrijk of Italië hebben geboekt, of lekker thuisblijven, hebben deze Kaiserschmarrn om alvast een beetje in de winter-stemming te komen.


Ingredienten voor 1 persoon (ruim):

  • 25 g blauwe rozijnen
  • 30 ml rum
  • 110 g bloem
  • 4 eieren
  • 75 ml volle melk
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 klontje roomboter
  • 50 g appelmoes
  • 50 g preiselbeerencompote
  • 5 g poedersuiker

 

Stappen:

  1. Laat de rozijnen een half uur wellen in de rum.
  2. Meng bloem met 3 eieren, melk en vanillesuiker tot een glad beslag en roer er daarna de gewelde rozijnen door (inclusief de rum).
  3. Gebruik van het vierde ei alleen het wit, klop dat stijf en spatel door het beslag.
  4. Verhit boter in een koekenpan met antiaanbaklaag (de echte chef bakt in een plaatstalen nooit met zeep schoongemaakte koekenpan van Debuyer) en bak hier het beslag 4-6 minuten zacht in aan, met een deksel op de pan.
  5. Draai de pannenkoek om, laat nog kort bakken en trek dan met behulp van 2 vorken in stukken.
  6. Serveer warm met appelmoes, of zoals in Tirol met pruimen- of kersen-compôte en bestrooi met (veel) poedersuiker.

 

Omdat ik altijd ben van het uitproberen nog een receptje van Felix Wilbrink:

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr bloem
  • 3 eieren gesplitst
  • 25 gr suiker
  • 50 gr rozijnen
  • 300 gr melk

Beslag roeren van alle ingrediënten en stijfgeslagen witten er doorheen spatelen. Eet smakelijk!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Beste restaurants in Europa

Lockdown Nederland Het blijft nog even tobben in Nederland, iedereen denkt er het zijne van, maar feit is dat de horeca ontzettend wordt gedupeerd, niemand

Het nieuw jaar

Vandaag is het 6 januari, wat betekent: Driekoningen (je weet wel, de dag dat de wijzen uit het Oosten een opgaande ster zagen die hen

Kerst ’21

De week voor kerst is altijd hectisch. Sinds een paar jaar maak ik weer een kerstmenu voor een paar honderd man (sorry, bestellen kon tot

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE GASTRONIEUWS!

MAAK ER THUIS EEN FEESTJE VAN!

Lieve Gasten,

Helaas zijn wij wederom genoodzaakt de komende tijd de deuren van onze restaurants weer te sluiten. Natuurlijk vinden wij dit ontzettend jammer, we hadden ons er enorm op verheugd om er in de restaurants een fantastische kerst van te maken. Het is even niet anders…

Maak er thuis een feestje van!

Gelukkig kun je nog wel thuis blijven genieten van de dinerboxen van Ron Gastrobar At Home. In een handomdraai zet je de hele tafel vol met de lekkerste gerechten, op z’n Blaauws!

Zo ben je toch verzekerd van een feestelijk diner thuis.

Bestellen kan via: Ron Gastrobar At Home

Wij wensen jullie evengoed fijne feestdagen, blijf gezond en hopelijk tot snel!