KERST MET RON! RECEPT 1: MAKREEL

De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.

Wat heb je nodig? (Voor 2 personen)

  • 1 st grote makreel
  • 20 gr wasabipasta
  • 50 gr Belgische mayonaise
  • 20 gr olijfolie
  • 2 st limoen
  • 5 st bieslookstengels
  • 50 gr tapiocaparels
  • 80 gr sojasaus
  • 10 gr gembersiroop
  • 10 gr yuzusap
  • 1 tl sesamolie
  • 10 gr Japanse ingelegde gember
  • 100 gr olie (plantaardig)
  • 60 gr bloem
  • 6 gr zout

Voorbereiding:

  1. Fileer de makreel en snijd de graat eruit.
  2. Snijd lange banen van de filet en daarna in blokjes
  3. Snijd de bieslook in dunne ringen
  4. Meng de makreel blokjes met de olijfolie, limoenrasp, helft van de bieslook en breng op smaak met zout en peper
  5. Breng mayonaise op smaak met de wasabi pasta en voeg eventueel een beetje limoensap en/of zout toe
  6. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de tapioca toe
  7. Kook in ongeveer 15-20 minuten gaar en roer af en toe door
  8. Giet de tapioca af, spoel koud en doe in een bak
  9. Meng voor de marinade de sojasaus, gembersiroop, yuzusap, sesamolie en een scheutje water en giet het op de tapioca
  10. Laat de tapioca zo lang mogelijk intrekken, liefst minimaal 12 uur
  11. Meng voor het tacobeslag de olie, bloem en zout met 350 gram water goed door
  12. Bak de taco’s in een hete, droge koekenpan totdat ze krokant en goudbruin zijn.
  13. Snijd de plakjes Japanse gember in dunne reepjes

Afmaken:

  1. Schep twee ruime eetlepels met makreel tartaar op het bord
  2. Verdeel daarover de sojatapioca en een beetje Japanse gember
  3. Bedek het geheel met tacoschotsen
  4. Spuit mooie dunne strepen met wasabimayonaise over de taco’s en strooi er bieslook overheen

Heel veel succes en eet smakelijk!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE GASTRONIEUWS!

X