KERST MET RON! RECEPT 1: MAKREEL

De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.

Wat heb je nodig? (Voor 2 personen)

  • 1 st grote makreel
  • 20 gr wasabipasta
  • 50 gr Belgische mayonaise
  • 20 gr olijfolie
  • 2 st limoen
  • 5 st bieslookstengels
  • 50 gr tapiocaparels
  • 80 gr sojasaus
  • 10 gr gembersiroop
  • 10 gr yuzusap
  • 1 tl sesamolie
  • 10 gr Japanse ingelegde gember
  • 100 gr olie (plantaardig)
  • 60 gr bloem
  • 6 gr zout

Voorbereiding:

  1. Fileer de makreel en snijd de graat eruit.
  2. Snijd lange banen van de filet en daarna in blokjes
  3. Snijd de bieslook in dunne ringen
  4. Meng de makreel blokjes met de olijfolie, limoenrasp, helft van de bieslook en breng op smaak met zout en peper
  5. Breng mayonaise op smaak met de wasabi pasta en voeg eventueel een beetje limoensap en/of zout toe
  6. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de tapioca toe
  7. Kook in ongeveer 15-20 minuten gaar en roer af en toe door
  8. Giet de tapioca af, spoel koud en doe in een bak
  9. Meng voor de marinade de sojasaus, gembersiroop, yuzusap, sesamolie en een scheutje water en giet het op de tapioca
  10. Laat de tapioca zo lang mogelijk intrekken, liefst minimaal 12 uur
  11. Meng voor het tacobeslag de olie, bloem en zout met 350 gram water goed door
  12. Bak de taco’s in een hete, droge koekenpan totdat ze krokant en goudbruin zijn.
  13. Snijd de plakjes Japanse gember in dunne reepjes

Afmaken:

  1. Schep twee ruime eetlepels met makreel tartaar op het bord
  2. Verdeel daarover de sojatapioca en een beetje Japanse gember
  3. Bedek het geheel met tacoschotsen
  4. Spuit mooie dunne strepen met wasabimayonaise over de taco’s en strooi er bieslook overheen

Heel veel succes en eet smakelijk!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Icoon: Geboortedag Julia Child

Julia Child Julia Child, van 15 augustus 1912, is één van de iconen uit de Amerikaanse gastronomie, opgeleid aan het Parijse instituut Cordon Bleu. ‘Mastering

Happy Nationale Watermeloen-dag!

National Watermelon Day 3 augustus is officieel National Watermelon Day! Daarnaast is het ook nog eens super lekker weer, dus we gaan de watermeloen grillen.

X