KERST MET RON! RECEPT 3: KABELJAUW MET PERSILLADE EN BEURRE BLANC

De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.

 

Wat heb je nodig? (Recept voor 2 personen)

  • 200 gr kabeljauw rugfilet
  • 20 gr olijfolie
  • 20 gr peterselie
  • 30 gr panko (Japans broodkruim)
  • 30 gr gruyèrekaas
  • 30 gr boter
  • 1 st knoflookteen
  • Zout
  • 75 gr beukenzwam
  • 50 gr grove spinazie
  • 50 gr tauge
  • 1 st sjalot
  • Peper en zout
  • 100 gr beurre blanc

Voorbereiding:

  1. Hak de peterselie fijn en rasp een teentje knoflook
  2. Meng voor de persillade de boter met panko, peterselie, knoflook, geraspte gruyère en breng op smaak met zout en peper
  3. Rol de boter tussen bakpapier dun uit en leg het in de vriezer totdat deze bevroren is
  4. Snijd de kabeljauw, breng op smaak met zout en peper
  5. Bak de kabeljauw aan in olijfolie totdat deze bijna gaar is
  6. Snijd de persillade in de maat van de kabeljauw en leg het op de kabeljauw
  7. Schuif de kabeljauw in de oven op 215 graden totdat de croute mooi gesmolten is en de vis net aan gaar
  8. Snijd ondertussen de beukenzwam en pluk de spinazie
  9. Snijd de sjalot in plakken en hak de knoflook, bak deze in de olie van de kabeljauw
  10. Voeg de beukenzwammen toe en bak ze mee totdat ze gaar zijn
  11. Voeg daarna de taugé en spinazie toe en breng op smaak met zout en peper
  12. Verwarm de beurre blanc in een pan

Afmaken:

  1. Zet de borden in de oven
  2. Schep de spinazie met paddenstoelen in het midden van het bord
  3. Schep daar voorzichtig de kabeljauw op
  4. Schep de beurre blanc er omheen

Heel veel succes en eet smakelijk!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE GASTRONIEUWS!

X