De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.
Wat heb je nodig? (Recept voor 2 personen)
- 200 gr kabeljauw rugfilet
- 20 gr olijfolie
- 20 gr peterselie
- 30 gr panko (Japans broodkruim)
- 30 gr gruyèrekaas
- 30 gr boter
- 1 st knoflookteen
- Zout
- 75 gr beukenzwam
- 50 gr grove spinazie
- 50 gr tauge
- 1 st sjalot
- Peper en zout
- 100 gr beurre blanc
Voorbereiding:
- Hak de peterselie fijn en rasp een teentje knoflook
- Meng voor de persillade de boter met panko, peterselie, knoflook, geraspte gruyère en breng op smaak met zout en peper
- Rol de boter tussen bakpapier dun uit en leg het in de vriezer totdat deze bevroren is
- Snijd de kabeljauw, breng op smaak met zout en peper
- Bak de kabeljauw aan in olijfolie totdat deze bijna gaar is
- Snijd de persillade in de maat van de kabeljauw en leg het op de kabeljauw
- Schuif de kabeljauw in de oven op 215 graden totdat de croute mooi gesmolten is en de vis net aan gaar
- Snijd ondertussen de beukenzwam en pluk de spinazie
- Snijd de sjalot in plakken en hak de knoflook, bak deze in de olie van de kabeljauw
- Voeg de beukenzwammen toe en bak ze mee totdat ze gaar zijn
- Voeg daarna de taugé en spinazie toe en breng op smaak met zout en peper
- Verwarm de beurre blanc in een pan
Afmaken:
- Zet de borden in de oven
- Schep de spinazie met paddenstoelen in het midden van het bord
- Schep daar voorzichtig de kabeljauw op
- Schep de beurre blanc er omheen
Heel veel succes en eet smakelijk!