KERST MET RON! RECEPT 3: KABELJAUW MET PERSILLADE EN BEURRE BLANC

De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.

 

Wat heb je nodig? (Recept voor 2 personen)

  • 200 gr kabeljauw rugfilet
  • 20 gr olijfolie
  • 20 gr peterselie
  • 30 gr panko (Japans broodkruim)
  • 30 gr gruyèrekaas
  • 30 gr boter
  • 1 st knoflookteen
  • Zout
  • 75 gr beukenzwam
  • 50 gr grove spinazie
  • 50 gr tauge
  • 1 st sjalot
  • Peper en zout
  • 100 gr beurre blanc

Voorbereiding:

  1. Hak de peterselie fijn en rasp een teentje knoflook
  2. Meng voor de persillade de boter met panko, peterselie, knoflook, geraspte gruyère en breng op smaak met zout en peper
  3. Rol de boter tussen bakpapier dun uit en leg het in de vriezer totdat deze bevroren is
  4. Snijd de kabeljauw, breng op smaak met zout en peper
  5. Bak de kabeljauw aan in olijfolie totdat deze bijna gaar is
  6. Snijd de persillade in de maat van de kabeljauw en leg het op de kabeljauw
  7. Schuif de kabeljauw in de oven op 215 graden totdat de croute mooi gesmolten is en de vis net aan gaar
  8. Snijd ondertussen de beukenzwam en pluk de spinazie
  9. Snijd de sjalot in plakken en hak de knoflook, bak deze in de olie van de kabeljauw
  10. Voeg de beukenzwammen toe en bak ze mee totdat ze gaar zijn
  11. Voeg daarna de taugé en spinazie toe en breng op smaak met zout en peper
  12. Verwarm de beurre blanc in een pan

Afmaken:

  1. Zet de borden in de oven
  2. Schep de spinazie met paddenstoelen in het midden van het bord
  3. Schep daar voorzichtig de kabeljauw op
  4. Schep de beurre blanc er omheen

Heel veel succes en eet smakelijk!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Beste restaurants in Europa

Lockdown Nederland Het blijft nog even tobben in Nederland, iedereen denkt er het zijne van, maar feit is dat de horeca ontzettend wordt gedupeerd, niemand

Het nieuw jaar

Vandaag is het 6 januari, wat betekent: Driekoningen (je weet wel, de dag dat de wijzen uit het Oosten een opgaande ster zagen die hen

Kerst ’21

De week voor kerst is altijd hectisch. Sinds een paar jaar maak ik weer een kerstmenu voor een paar honderd man (sorry, bestellen kon tot

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE GASTRONIEUWS!

MAAK ER THUIS EEN FEESTJE VAN!

Lieve Gasten,

Helaas zijn wij wederom genoodzaakt de komende tijd de deuren van onze restaurants weer te sluiten. Natuurlijk vinden wij dit ontzettend jammer, we hadden ons er enorm op verheugd om er in de restaurants een fantastische kerst van te maken. Het is even niet anders…

Maak er thuis een feestje van!

Gelukkig kun je nog wel thuis blijven genieten van de dinerboxen van Ron Gastrobar At Home. In een handomdraai zet je de hele tafel vol met de lekkerste gerechten, op z’n Blaauws!

Zo ben je toch verzekerd van een feestelijk diner thuis.

Bestellen kan via: Ron Gastrobar At Home

Wij wensen jullie evengoed fijne feestdagen, blijf gezond en hopelijk tot snel!