De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.
Wat heb je nodig? (Recept voor 2 personen)
- 300 gr hazenrug filet
- 6 plakken katenspek
- 200 gram rode kool (gekookt)
- 1 st appel
- 1 st citroen
- 30 gr roomboter
- 3 st tijm
- 1 el honing
- 100 gr jus van haas
Voorbereiding:
- Leg de katenspek dakpansgewijs op een vershoudfolie
- Snijd de haas in filets en breng op smaak met zout en peper
- Rol de haas in het katenspek en laat opstijven in koelkast
- Schil de appel, tourneer deze en bewaar de appel in citroenwater
- Verwarm de rode kool in een pan
- Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur
- Haal de haas uit de koelkast en snijd het in stukken van ongeveer 7 cm
- Doe boter in de pan, breng de haas op smaak met zout en peper en bak ze mooi bruin in de pan
- Leg de tournedos op een ovenplateau en schuif op 200 graden, ongeveer 4 minuten in de oven
- Bak de appel in de pan waar de tournedos in zijn gebakken
- Voeg tijm en honing toe en laat karamelliseren
- Maak de appeltjes af met gemalen peper
- Verwarm de jus in een pan
Afmaken:
- Zet de borden in de oven
- Schep de rode kool in het midden van het bord
- Zet daarop de tournedos van haas
- Leg er een aantal appelpartjes op en naast
- Serveer met de jus
Heel veel succes en eet smakelijk!