KERST MET RON! RECEPT 4: TOURNEDOS VAN HAAS MET RODE KOOL EN GEBAKKEN APPELTJES

De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.

 

Wat heb je nodig? (Recept voor 2 personen)

  • 300 gr hazenrug filet
  • 6 plakken katenspek
  • 200 gram rode kool (gekookt)
  • 1 st appel
  • 1 st citroen
  • 30 gr roomboter
  • 3 st tijm
  • 1 el honing
  • 100 gr jus van haas

Voorbereiding:

  1. Leg de katenspek dakpansgewijs op een vershoudfolie
  2. Snijd de haas in filets en breng op smaak met zout en peper
  3. Rol de haas in het katenspek en laat opstijven in koelkast
  4. Schil de appel, tourneer deze en bewaar de appel in citroenwater
  5. Verwarm de rode kool in een pan
  6. Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur
  7. Haal de haas uit de koelkast en snijd het in stukken van ongeveer 7 cm
  8. Doe boter in de pan, breng de haas op smaak met zout en peper en bak ze mooi bruin in de pan
  9. Leg de tournedos op een ovenplateau en schuif op 200 graden, ongeveer 4 minuten in de oven
  10. Bak de appel in de pan waar de tournedos in zijn gebakken
  11. Voeg tijm en honing toe en laat karamelliseren
  12. Maak de appeltjes af met gemalen peper
  13. Verwarm de jus in een pan

Afmaken:

  1. Zet de borden in de oven
  2. Schep de rode kool in het midden van het bord
  3. Zet daarop de tournedos van haas
  4. Leg er een aantal appelpartjes op en naast
  5. Serveer met de jus

Heel veel succes en eet smakelijk!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

Bonus dag

Een extra dag per maand is duur, maar bij Ron Gastrobar maken we het extra speciaal voor iedereen! Na 4 jaar is 29 februari terug

RON’S RIJSTTAFEL

Aan het einde van het jaar ben ik er altijd een beetje klaar mee. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een top-jaar gehad. Lekker gewerkt,

10 KERST-TIPS

Eten moet een feestje zijn en we hebben het liefst dat we je alles uit handen nemen en dat je rond kerst lekker bij ons

10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond

X