KERST MET RON! RECEPT 4: TOURNEDOS VAN HAAS MET RODE KOOL EN GEBAKKEN APPELTJES

De gezelligste tijd van het jaar en feestelijke maand december is alweer aangebroken. Speciaal daarom heeft Ron een vijf-gangen menu stap voor stap uitgelegd, zodat jij heerlijk kan dineren tijdens de feestdagen. En dus niet uren hoeft te zoeken voor inspiratie.

 

Wat heb je nodig? (Recept voor 2 personen)

  • 300 gr hazenrug filet
  • 6 plakken katenspek
  • 200 gram rode kool (gekookt)
  • 1 st appel
  • 1 st citroen
  • 30 gr roomboter
  • 3 st tijm
  • 1 el honing
  • 100 gr jus van haas

Voorbereiding:

  1. Leg de katenspek dakpansgewijs op een vershoudfolie
  2. Snijd de haas in filets en breng op smaak met zout en peper
  3. Rol de haas in het katenspek en laat opstijven in koelkast
  4. Schil de appel, tourneer deze en bewaar de appel in citroenwater
  5. Verwarm de rode kool in een pan
  6. Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur
  7. Haal de haas uit de koelkast en snijd het in stukken van ongeveer 7 cm
  8. Doe boter in de pan, breng de haas op smaak met zout en peper en bak ze mooi bruin in de pan
  9. Leg de tournedos op een ovenplateau en schuif op 200 graden, ongeveer 4 minuten in de oven
  10. Bak de appel in de pan waar de tournedos in zijn gebakken
  11. Voeg tijm en honing toe en laat karamelliseren
  12. Maak de appeltjes af met gemalen peper
  13. Verwarm de jus in een pan

Afmaken:

  1. Zet de borden in de oven
  2. Schep de rode kool in het midden van het bord
  3. Zet daarop de tournedos van haas
  4. Leg er een aantal appelpartjes op en naast
  5. Serveer met de jus

Heel veel succes en eet smakelijk!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE GASTRONIEUWS!

X