gepofte aardappel

RECEPT GEPOFTE AARDAPPEL

Gepofte aardappel met frisse crème fraîche is samengesteld door chef Patrick van Ron Gastrobar Oriental Downtown. Lekker voor op de barbecue in de zomer, maar ook tijdens de wintermaanden op de grill!

Ingrediënten:

  • 2 grote kruimige aardappelen
  • Crème fraîche
  • Bieslook
  • Citroen

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen in koud water.
  2. Prik met een vork gaatjes rondom.
  3. Plaats de aardappelen in aluminiumfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
  4. Wikkel in de folie.
  5. Plaats de pakketjes naast de kolen op de barbecue voor ongeveer 1,5 uur totdat de aardappels gaar zijn.
  6. Snij de bieslook in kleine ringetjes.
  7. Doe de crème fraîche in een kom.
  8. Voeg peper, zout, citroen zest en de bieslook toe en meng goed door elkaar.
  9. Haal de pakketjes van de bbq en snij de aardappel open.
  10. Besmeer met de crème fraîche en maak af met bieslook.

Eet smakelijk!
 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

BOUILLON

Godfried van Bouillon, geboren op 18 september 1060, was van 1089 tot 1100 hertog van Neder-Lotharingen maar nog veel belangrijker een van de leiders van

UIT ETEN OP REIS

Uit eten op reis is altijd een feest, en als het dat niet is moet je er een feest van maken! Het ligt natuurlijk aan

CANELÉ

Op zoek naar inspiratie ‘wandel’ ik door de kaart van de Gastrobar, mijn oog valt op de canelé’s, en daar ben ik dol op! Ik

X