gepofte aardappel

RECEPT GEPOFTE AARDAPPEL

Gepofte aardappel met frisse crème fraîche is samengesteld door chef Patrick van Ron Gastrobar Oriental Downtown. Lekker voor op de barbecue in de zomer, maar ook tijdens de wintermaanden op de grill!

Ingrediënten:

  • 2 grote kruimige aardappelen
  • Crème fraîche
  • Bieslook
  • Citroen

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen in koud water.
  2. Prik met een vork gaatjes rondom.
  3. Plaats de aardappelen in aluminiumfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
  4. Wikkel in de folie.
  5. Plaats de pakketjes naast de kolen op de barbecue voor ongeveer 1,5 uur totdat de aardappels gaar zijn.
  6. Snij de bieslook in kleine ringetjes.
  7. Doe de crème fraîche in een kom.
  8. Voeg peper, zout, citroen zest en de bieslook toe en meng goed door elkaar.
  9. Haal de pakketjes van de bbq en snij de aardappel open.
  10. Besmeer met de crème fraîche en maak af met bieslook.

Eet smakelijk!
 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Ontdek Amsterdam-Noord!

Amsterdam-Noord is momenteel bezig met een opmars op de culinaire kaart. Waar ik eerder al enthousiast was over het lekkere eten bij Café Modern (Meidoornweg

Prei met groene saus

Een heerlijk en gezond hapje in de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. De prei op de foto is gewassen, 3 minuten geblancheerd en daarna

Groene kool met chorizo

Voor veel mensen begint het BBQ-seizoen pas na de Paas, maar voor mij is het het hele jaar BBQ-seizoen. Over seizoen gesproken, het is nu

X