gepofte aardappel

RECEPT GEPOFTE AARDAPPEL

Gepofte aardappel met frisse crème fraîche is samengesteld door chef Patrick van Ron Gastrobar Oriental Downtown. Lekker voor op de barbecue in de zomer, maar ook tijdens de wintermaanden op de grill!

Ingrediënten:

  • 2 grote kruimige aardappelen
  • Crème fraîche
  • Bieslook
  • Citroen

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen in koud water.
  2. Prik met een vork gaatjes rondom.
  3. Plaats de aardappelen in aluminiumfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
  4. Wikkel in de folie.
  5. Plaats de pakketjes naast de kolen op de barbecue voor ongeveer 1,5 uur totdat de aardappels gaar zijn.
  6. Snij de bieslook in kleine ringetjes.
  7. Doe de crème fraîche in een kom.
  8. Voeg peper, zout, citroen zest en de bieslook toe en meng goed door elkaar.
  9. Haal de pakketjes van de bbq en snij de aardappel open.
  10. Besmeer met de crème fraîche en maak af met bieslook.

Eet smakelijk!
 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

EK DEAL!

Ben jij er al klaar voor? Dinsdag 25 juni om 18:00 neemt Nederland het op tegen Oostenrijk. We gaan natuurlijk voor de winst! Bij ons

GESLAAGD? DAN EET JE GRATIS!

Vier je diploma bij Ron Gastrobar Groep! Op woensdag 12 juni zetten we alle geslaagden van het middelbaar onderwijs in het zonnetje. Dit is jouw

PAPA’S ETEN GRATIS OP VADERDAG

Geef je vader een onvergetelijke dag bij een van de Ron Gastrobar-restaurants! Op zondag 16 juni vieren we Vaderdag en zetten we alle vaders in

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

X