10 JAAR GASTROBAR BOEK

Of ik naar een feestje kom, en het liefst in een glitterpak… “waarom dan”, en Ron mompelt iets over een boek… Ik kan die avond niet want ik vlieg op dat moment naar het andere eind van de wereld, dus ik mis een wilde party in zijn Gastrobar Oriental, helaas… Een paar maanden later gaan Ron en ik samen naar Parijs voor een korte culitrip, en als we de Périphérique oprijden krijg ik het korte bericht “oh ja, er komt straks even een fotograaf…”

 

Lang verhaal kort, Ron heeft een boek gemaakt, laten maken zo je wilt, maar Ron kennende heeft hij de volledige regie op zich genomen, over 10 jaar Gastrobar. Het is een combinatie geworden tussen een kookboek (30 recepten), een smoelenboek, 10 jaar geschiedenis, stories over gasten, over leveranciers, koks, bediening, over Ron zelf, maar ook over Carla (zijn vrouw), zijn kinderen, JC, Sjaak Zwart, kortom je bent zo een paar uur bezig.

Ik zal je eerlijk zeggen, and I’ve been around, ik heb nog nooit zoiets gezien. Zelfs al ken je helemaal niemand uit dat boek, wat mij een wonder lijkt als je een klein beetje culinair geëngageerd bent, het is een feest om er doorheen te bladeren. Flitsende foto’s worden afgewisseld met stijlvolle en vooral indringende teksten. Niets is normaal, alles is anders en je leest vooral Ron zijn liefde voor het vak en de mensen die hij in die 10 jaar, en daarvoor, om zich heen heeft verzameld.

De pers-presentatie was al net zo anders dan anders, in de keukens van Febo in Amsterdam-Noord. Dit Amsterdamse familiebedrijf, waar alle snacks met uitzondrding van de frikandel, nog dagelijks vers worden gemaakt, wordt geleid door Dennis de Borst, 3de generatie snackmaker, en die had die dag voor een select gezelschap zijn keuken opengesteld. Na goed handenwassen en het uitdoen van alle pearcings mochten we gehuld in jassen en petjes plaatsnemen aan een lange tafel tussen de ragout-ketels.

 

Snacks van Ron èn van de Febo en een geweldig verhaal van een onbeduidende kok (ikzelf) maakte de middag tot een onvergetelijke, om die na een paar dagen nog eens dunnetjes over te doen tijdens de opening van Ron Gastrobar aan de C in Bloemendaal (lees hier hoe lekker ik daar at).  Met de fotograaf in Parijs is het overigens goed gekomen, de coole foto’s staan keurig op pagina’s 290 t/m 303, met een lieve tekst.

 

Nou…, ga het nu maar gewoon halen, dat boek, zal je niet tegenvallen (als je bij de eerste 1000 zit wordt ‘ie door de chef gesigneerd!!)

Home

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
E-mail
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

EK DEAL!

Ben jij er al klaar voor? Dinsdag 25 juni om 18:00 neemt Nederland het op tegen Oostenrijk. We gaan natuurlijk voor de winst! Bij ons

GESLAAGD? DAN EET JE GRATIS!

Vier je diploma bij Ron Gastrobar Groep! Op woensdag 12 juni zetten we alle geslaagden van het middelbaar onderwijs in het zonnetje. Dit is jouw

PAPA’S ETEN GRATIS OP VADERDAG

Geef je vader een onvergetelijke dag bij een van de Ron Gastrobar-restaurants! Op zondag 16 juni vieren we Vaderdag en zetten we alle vaders in

Café Nol in Ron Gastrobar

Met je porem in Ron Gastrobar! Café Nol, wie kent dit beroemde Amsterdamse café in de Jordaan niet? Niemand minder dan Mara Grimm maakte ooit

X